BİR PERİ MASALI: DATÇA VE PALAIA BUTİK OTEL

YAYINLAMA: 23 Ağustos 2024 / 00.00 | GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2024 / 11.51

Antik Yunan coğrafyacısı, tarihçi ve filozof Amasyalı Strabon’un söylediği cümle olan: “Tanrı, yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası’na bırakır” sözü gereği bu muhteşem coğrafyaya çocukluk arkadaşım, Türkiye’nin yüz akı, dünyaca ünlü Tadım Kuruyemişlerinin sahibi, Gaziantepli İsmet Tekinalp mücevher gibi muhteşem bir otel armağan etmiş.

Knidos, muhteşem bir doğa, yemyeşil ormanlar, badem ağaçları ve turkuaz deniziyle gerçekten yeryüzündeki cennet, otelde bu cennette kocaman karat bir Kaşıkçı elması gibi… Son derece titizlikle inşa edilmiş, elektriğinden, suyuna, ısıtmasından aydınlatmasına, organik mutfağından nadide bitkilerine kadar tek tek, özenle düşünülmüş çok yüksek kaliteli bir “Klüp otel” niteliğinde.. Hizmetin her seviyesinde “geri dönüşüm”ü ve karbon ayak izinin ne kadar önemsendiğini anlıyorsunuz. Saraylara taş çıkaracak ihtişam için hiçbir ayrıntının unutulmadığı muhteşem karşılamadaki lavanta kokulu, buz gibi soğutulmuş kar beyaz el havlularını takiben, bahçelerinde yetiştirilmiş organik limonata shutları ikramıyla bu muhteşem rüyanın içine süzülüveriyorsunuz. Son derece güler yüzlü personel, aldıkları yüksek standartlı hizmet içi eğitimin hakkını veriyor ve konuklarını bir an bile ilgisiz bırakmıyorlar. Birbirinden güzel bitkilerle süslenmiş, aralarına sanat eserleri serpiştirilmiş bahçelerden geçerek girdiğiniz odada her şey yüksek bir zevk ve kalite ürünü. Kahvenizi yudumladığınız odanızın bahçesinde, denizin turkuaz rengiyle büyüleniyorsunuz. Ödüllü aşçıların pişirip zevkle süsleyerek sundukları “fine dining” yemekler törensel güzellikte… Sevgili İsmet Tekinalp, “Her Gaziantepli bir gurmedir” sözünün burada da hakkını vermiş. Otelin genç ama çok deneyimli genel müdürü Altan Avcıoğlu, çalışanları bir maestro ustalığıyla yönlendiriyor, yönetiyor ve ortaya muhteşem bir senfoni çıkıyor.
Özel plajında güneşlenmenin, kristal berraklığındaki turkuaz denizde balıklarla göz göze yüzmenin keyfini anlatamam. Konukları için özel bir kütüphanesi olan otelde seçtiğiniz kitapları, klorsuz ve ozonla temizlenen, serçelerin su içtiği muhteşem havuz keyfinde huzurla okuyorsunuz. Bu rüya otelde kalabilmek için çocukların 12 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor.
Otelde konuk olduğum günler boyunca sevgili ilkokul öğretmenimiz rahmetli Fatma Ayla Menekşe’nin, öğrencisinin başarısıyla ne kadar mutlu olduğunu düşündüm. Eminim yukarılarda bir yerlerde öğrencisinin bu çağdaş, toplumcu, çevreci, duyarlı girişimini sevinçle izliyor ve aynı bizler gibi onunla büyük gurur duyuyordur.

 

BİR PERİ MASALI: DATÇA VE PALAIA BUTİK OTEL
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *