ANASAYFA arrow right Sağlık

“El hijyenini sağlayarak hastalarından korunabilirsiniz”

“El hijyenini sağlayarak hastalarından korunabilirsiniz”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 18.31
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 18.31
5 Mayıs Dünya El Hijyeni Farkındalık Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Farkındalık Günü” nedeniyle stant açılarak el hijyeninin önemine dikkat çekildi.

Koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde toplumda el hijyeninin önemine dikkat çekmek, farkındalığı artırmak, personel ve hastalara şuur kazandırmak amacıyla SANKO Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri Esat Öğretici ve Zeynep Kaya tarafından açılan stantta, el hijyeninin önemine yönelik hastalıklardan korunmak için doğru el yıkama teknikleri ile ilgili uygulamalı eğitimler de verildi. Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Esat Öğretici, sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde el hijyeninin etkinliği kanıtlanan en basit, en ucuz ve en kolay uygulama olduğunu söyledi. Kurulan stant ile el hijyeninin insan sağlığı üzerindeki önemine bir kez daha vurgu yaparak farkındalık oluşturmayı hedefledikleriniı belirten Öğretici, “Çünkü sağlığınızı korumak sizin elinizde, el hijyenini sağlayarak hastalarından korunabilirsiniz” dedi.

El hijyeninin önemine vurgu yapmak amacıyla renkli el boyamasının da yapıldığı standa SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Mesul Müdür Dr. Suat Özerbaş, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, Başhemşire Ceylan Özyılmaz ile idareciler, personel ve hasta yakınları yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *