ANASAYFA arrow right Spor

'5. Uluslararası Tarsus Eshab-ı Kehf Minikler Futbol Festivali' başladı

'5. Uluslararası Tarsus Eshab-ı Kehf Minikler Futbol Festivali' başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.42
Festivale Gaziantep Şehitkamil Belediyespor'da katılıyor.
Festivale Gaziantep Şehitkamil Belediyespor'da katılıyor.
Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından organize edilen '5. Uluslararası Tarsus Eshab-ı Kehf Minikler Futbol Festivali' başladı.
Tarsus Şehir Stadı’nda başlayan futbol festivaline yurt dışında ve yurt içinde toplam 12 takım katıldı.
Buca- Tavşanlı Linyitspor müsabakasının başlama vuruşunu Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi yaparken, Mersin İdman Yurdu - Kayserispor maçının başlama vuruşunu Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı İsmail Akdağcık yaptı.
Eshab-ı Kehf Futbol Festivali’nin futbol adına çok önemli olduğunu belirten TİY Kulübü Başkanı İsmail Akdağcık, böyle bir turnuvanın Tarsus’ta yapılmasından mutlu olduğunu söyledi. Akdağcık, “Geleceğin futbolcusu olacak çocuklarımızın böyle bir anı yaşaması çok önemli, belki de hayatlarında unutamayacakları bir anı olarak kalacak. Futbolun güzelliklerinden biriside çeşitli ülkelerden gelen çeşitli çocukların burada olması, kaynaşması ve bu şekilde kardeşçe hayata atılmalarıdır. İnşallah bu tip organizasyonlar bundan sonra çeşitli şehirlerde hayata geçer ve futbol adına önemli bir gelişme olur” dedi.
Tarsus Belediyesi olarak uluslararası bir organize daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, futbolun artık tüm dünyanın ortak paydası olduğunu kaydetti. Kocamaz “Bu yıl 5.si düzenlenen bu futbol festivalinde sizleri Tarsus’ta görmek sizlerle daha önce gelen ve yeni gelen gençlerle birlikte olmak çok sevindirici bir olay. Futbol artık tüm dünyanın ortak paydası. Bugün Avrupa Şampiyonası yapılıyor, milyonlarca, hatta milyarlarca insan gözünü televizyon ekranlarından ayırmıyor ve orada oynanan şampiyona maçlarını seyrediyor. Demek ki insanların teni, rengi, inancı, kökeni ne olursa olsun futbol bir ortak payda ve onun etrafında insanlar bir araya gelebiliyor. Önemli olan bu skor oyununun barış içerisinde, kardeşçe, centilmenlik anlayışı içinde Fair-Play anlayışı içinde sürdürülmesi. Sizlerin bugün burada bir arada olmanız hem futbol kültürü açısından hem centilmenlik açısından hem de birbirinizi tanımanız açısından çok önemli bir hadise. Özellikle bunun Tarsus’ta Eshab-ı Kehf adı altında gerçekleştiriyor olması sizlerin ayrıca Tarsus’u daha yakından tanımanıza vesile olmaktadır. Burada olduğunuz sürece Tarsus’u en iyi şekilde tanıyın ama gittiğiniz yerlerde de kendi kentlerinizde, kendi ülkenizde Tarsus’un bir fahri hemşehrisi olarak en iyi şekilde tanıtılmasına da katkı sağlayın. Siz nasıl gittiğiniz yerlerde kendi şehrinizi ve ülkenizi anlatıyorsanız, burayı da anlatın ki, gelenler dinlerin, dillerin, medeniyetlerin kesişme noktası olan Tarsus’u daha yakından tanıma fırsatı bulsun. Ben bu etkinlikte emeği geçen bütün organizasyon görevlilerine, kulüp başkanlarına, sizleri buraya gönderen yöneticilerinize, sizleri buraya getiren büyüklerinize ve bu turnuvayı renklendiren değerli miniklerimize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Oynanan müsabakaların ardından Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, minik sporcularla Toy Bahçesi’nde birlikte oldu.
Festivale Irak Kerkük Kalespor, K.K.T.C Gündüz Tekin Onay Futbol Okulu, K.K.T.C. Küçük Kaymaklıspor, Mersin İdman Yurdu, Antalyaspor, Bucaspor, Gaziantep Şehitkamil Belediyespor, Kayserispor, Konyaspor, Pendikspor, Tarsus Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu ve Tavşanlıspor katılıyor.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *