ANASAYFA arrow right Spor

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Ligi başladı

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Ligi başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.49
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.49
THF Başkanı Sadık Karakan, organizasyonun hokey sporundaki en üst düzey etkinlik olduğunu belirtti.
Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan, organizasyonun hokey sporundaki en üst düzey etkinlik olduğunu belirtti.
Karakan, müsabakalara, 9 ilden 10 süper lig kulübünün katıldığını belirterek, ''Buradaki ilk etapta bir hafta boyunca 45 maç yapılacak. Ardından ikinci etapta 45 maç yapılacak ve bu müsabakalar sonunda şampiyon belli olacak'' dedi.
Şampiyon olan takımın 2013 Avrupa Hokey Şampiyonası'na katılacağını ifade eden Karakan, ''Kaliteli maçlar oynanıyor. Temmuz ayında 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası var. Bu şampiyonada yer alacak milli takım sporcularımız da bu müsabakalara katılıyor. Yine temmuz ayında Gürcistan'da 10 günlük milli takım kampı olacak. Bu nedenle organizasyonu çok önemsiyoruz'' diye konuştu.
Hokey adına son zamanlarda güzel gelişmeler yaşandığını dile getiren Karakan, şunları kaydetti: ''Hokey sporu Türkiye'de çığ gibi büyüyor. Avrupa Hokey Federasyonu yetkilileri de yaşanan gelişmeleri izlediklerini söylüyor. Buradaki müsabakalar neticesinde Avrupa şampiyonasında iyi dereceler alacağımıza inanıyorum. Sporcularımızın morali gayet iyi, ama zaman zaman sahadaki zeminin azizliğine uğruyoruz. Çünkü bu sahalar, hokey sahaları değil, futbol sahaları. 2013 yılında nizami olimpik hokey sahalarımız da bitmiş olacak. O zaman daha üst düzey maçlar izleyebiliriz.''
Müsabakaların ilk gününde Pursaklar Belediye Spor Kulübü, Amasya Gençlik Spor Kulübü'nü 1-0 yenerken, Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ile Anadolu Ateşi Spor Kulübü ise 2-2 berabere kaldı.AA




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *