ANASAYFA arrow right Spor

Gaziantep takım halinde birinci oldu

Gaziantep takım halinde birinci oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
Erzurum'da devam eden 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında Taekvondo müsabakaları sona erdi.
Tekvandoda heyecan sona erdi
Erzurum'da devam eden 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında Taekvondo müsabakaları sona erdi.
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunlarında taekvondo şampiyonası sona erdi. Hilalkent Lisesi Spor Salonu’nda yapılan ve iki gün süren Taekwondo müsabakalarının ilk gününde karşılaşmaları Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Taekwondo İl Temsilcisi Kemal Yıldıran ile diğer davetliler izledi. İlk gün müsabakalarının ardından dünde final karşılaşmaları yapıldı. Yapılan müsabakaların ardından erkeklerde takım halinde Gaziantep birinci olurken, Erzincan ikinci Erzurum ise üçüncü oldu. Kızlarda Gaziantep yine takım halinde birincilik kupasının sahibi olurken, Malatya ikinci, Erzurum ise üçüncü oldu. Çekişmeli geçen müsabakaların ardından dereceğe giren takımları kupaları ile ilk üçte yer alan sporcuların madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Spor Genel Müdürlüğü Sportif Faaliyetleri Dairesi Başkan Vekili Hayrullah Ozan Çetiner, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları Koordinatörü Kubilay Tunç ile diğer davetliler tarafından verildi.
TÜRKİYE TAEKWONDODA DÜNYA ZİRVESİNDE
Türkiye Taewondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türk taekwondosunun dünya zirvesine çıktığını belirterek, “Biz çok şanslı bir federasyonuz, çok yetenekli ve başarılı sporculara sahibiz. Olimpiyatlara katılan sporcularımızın da kürsüye çıkacağına inanıyoruz” dedi. Erzurum’un GAP oyunlarına ev sahipliği yapmasının da gurur verici olduğunu belirten Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı da başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Şahin, Vali Yardımcısı Özgür Aslan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a plaket verdi.
Zirve üniversitesi basketbolcular arıyor
Her yıl basketbol bursuyla öğrenci alan Zirve Üniversitesi, düzenlediği oyuncu seçme kampının ilkini bitirdi. 4-8 Temmuz tarihleri arasında ikincisi yapılması planlanan oyuncu seçme kampına başvurular devam ediyor.
26 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsü’nde yapılan '1. Oyuncu Seçme Kampı'na; Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Diyarbakır, Batman, Adana, Mersin, Afyon, Konya, Kayseri, Malatya ve Bosna Hersek’ten 33 sporcu katıldı. Kamp sonunda 4 sporcu, 9-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gaziantep’te ikincisi yapılacak olan takım kampına davet edildi. Kampı değerlendiren Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Antrenörü Osman Yağcı, sporcuların sezon bitiminden sonra çalışma yapmadıkları için antrenmanların temposunu kaldıramayanların olduğunu belirtti. Yağcı, "Kampa katılan sporcuların ortak özellikleri istekli ve hedefli olmalarıydı. Günde çift antrenman yapılan kampta oyuncular yeteneklerini sergilemeye çalıştılar. Bu kampların sportif yönü kadar doğu ile batıyı kaynaştıran bir yönü de oldu. İlk defa batıdaki birçok sporcu bu bölgedeki sporcularla antrenman yapma ve tanışma fırsatı buldu. Kamp bitiminde 4 sporcuya takım kampı daveti yapıldı. Bursluluk değerlendirmeleri takım kampı sonunda yapılacak" ifadelerini kullandı.
Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da şöyle konuştu:"Zirve Üniversitesi’nin basketbola ve spora yapmış olduğu ciddi yatırımların göstergesi olan bu kamplara katılan sporcularımıza, hem üniversitemizi hem de ilimizi tanıtma fırsatımız oldu. Üniversitemiz spor burslarıyla başarılı sporcuları desteklemeye devam edecektir. Kampa katılan sporculara bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar dilerim."İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *