ANASAYFA arrow right Spor

Gaziantepspor sağlık kontrolünden geçti

Gaziantepspor sağlık kontrolünden geçti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'da futbolcular ve teknik heyet, sağlık kontrolünden geçti.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'da futbolcular ve teknik heyet, sağlık kontrolünden geçti.
Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen kontrolde, hastalık ya da sakatlığa rastlanmadığı, oyuncuların ve teknik heyetin sağlıklı olduğu bildirildi.
Teknik Direktör Hikmet Karaman, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, transferde acele etmediğini, Başkan ve yönetimi de kendisinin ''frenlediğini'' söyledi.

Yeni transferler hakkında da bilgi veren Karaman, Ali Turan'ın eski öğrencisi olduğunu ve bu futbolcu üzerinde büyük emeğinin bulunduğunu ifade etti.
''Ali Turan benim eski oyuncum, formayı ona ben verdim. Bugün futbolculuk unvanını almışsa benim onda payım çok büyük. Onun üzerinde emeklerimiz var. Bildik, tanıdık oyuncuyu aldım. Geçen seneki performansı tartışılır, geçen seneki performansından Ali Turan da memnun değil. Aynı Ali Turan, performansıyla Galatasaray'a da transfer olmuş bir futbolcu, bunu da unutmayalım'' diyen Karaman, diğer transferlere de değindi.
Serdar'ı Eskişehirspor'dayken beğendiğini, fiziksel kapasitesi çok yüksek bir oyuncu olduğunu vurgulayan Karaman, fiziksel kapasiteye önem verdiğini, dayanıklı, kuvvetli ve çok koşan oyuncunun birinci tercihi olduğunu vurguladı.

Serdar'ın da bu oyunculardan biri olduğunu dile getiren Karaman, şöyle devam etti: ''Takım içerisinde mutlaka ondan da faydalanacağım. Nasıl Binya'dan faydalandıysam. Benden önce Binya neredeydi, Yasin neredeydi? Bu iki oyuncunun özelliği ne? Fiziksel dayanıklıklarının çok üst düzey olması, mücadele güçlerinin çok yüksek olması, kötü mü oynadılar? Serdar'ın da özelliklerinden biri o. Amacımız onu da kazanmak, transfer bitti mi, bitmedi. Transferde acele etmiyorum, Başkan ve yönetimi de ben frenliyorum. Başkan ve yönetimi ben frenliyorum, onlara kalsa 10 tane adam alacaklar, gereği yok. Çalışalım görelim, neyiz, neredeyiz, kapasitemiz ne? Turgut Doğan da yeni transfer, geçen sene bir şey yapamadı. Geçen sene sakatlığı vardı, transferde 15 gün gitti-geldi, antrenman yapamadı. Esas Turgut Doğan bu sene oynayacak. O yeni bir transfer sayılıyor.''
Karaman, altyapıya daha fazla önem vermeleri gerektiğini, altyapıdan 3 oyuncu aldıklarını, bu futbolcuların da takımda kalmak için mücadele edeceğini söyledi.
Oynatmadıkları yetenekli, ileride faydalanacakları oyuncuları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ya da çevre illerdeki takımlara göndererek destek sağlamayı amaçladıklarını da ifade eden Karaman, futbolcu gönderdikleri takımlardan da oyuncu alarak ''imece usulü'' çalışmak gerektiğini, buna açık olduklarını kaydetti.

-''İstanbul'da 5 takım, 3 tane saha var''
Futbolda altyapı ve tesisin önemine de değinen Karaman, bu yıl İstanbul'da Spor Toto Süper Lig'de oynayacak takımın 5'e yükseldiğini ancak 3 tane saha olduğunu ifade etti.
Karaman, ''Maç oynayacaklar, 3 tane saha var. İstanbul'da en az 10 tane sahanın olması lazım. Atıp, tutuyoruz işte... 5 takım var, ancak 3 sahada maç oynanabilir... 10 tane saha olması lazım. Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı illerde otobanda, yollarda, konaklamada büyük sıkıntılar var. Ama sahalar mükemmel, adamlar sahaları yapmış. Bir saha yapmışlar, inanamazsınız. Bizim de olması gerekiyor'' diye konuştu.AA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *