ANASAYFA arrow right Spor

Spor Bakanlığı yurt dışında “arpalıklar” kuruyor

Spor Bakanlığı yurt dışında “arpalıklar” kuruyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.10
Türkiye olimpiyatlarda bulamadığı madalyaları ofislerde takip edecek koordinatörlerin ücretleri 9 bin liraya ulaşacak
Olimpiyatların “sıfır” madalyalı ülkesi Türkiye olimpiyatlarda bulamadığı madalyaları ofislerde takip edecek koordinatörlerin ücretleri 9 bin liraya ulaşacak

Olimpiyatlarda şu ana kadar sıfır madalya ve kaydedilen dereceler itibarıyla tam bir başarısızlık sergileyen Türkiye yurtdışında spor temsilcilikleri ve ofisleri kuracak.

Türkiye’nin olimpiyatlarda bulamadığı madalyaları ofislerde takip edecek koordinatörlerin ücretleri 9 bin liraya ulaşacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Hakkında Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ofislerin amacı “Gençlik ve Spor Bakanlığının yurt dışında yürüteceği program, proje ve faaliyetlerin gerektirdiği koordinasyonun sağlanması” olarak belirlendi. Bakanlık ülkeyi beğenirse birden fazla ofis açabilecek. İlgili koordinatörün teklifi, Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve Bakanlığın onayı ile ofislerde sözleşmeli olarak mahalli personel istihdam edilebilecek.
Mahalli personel, yürütecekleri görevin niteliğine göre eğitim durumları ile bilgi ve tecrübeleri dikkate alınarak tercihen Türkçe bilenler arasından seçilecek. Temsilciliklerde görevlendirilecek koordinatörler için günlük net 140 ABD Dolarını, yardımcı personel için ise günlük net 100 ABD Dolarını geçmemek üzere Bakan tarafından belirlenecek tutarda ücret ödenecek. Koordinatörlerin alacakları aylık 9 bin TL’le ulaşacak.AA 
 



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *