ANASAYFA arrow right Spor

Tahliye kararı Uzer’i haklı çıkardı

Tahliye kararı Uzer’i haklı çıkardı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.42
öncelikle Gaziantep halkının bilmesi gereken bazı hususları yeniden hatırlamakta fayda var” dedi
Av. Sermet Atay, AKP İl Başkanı Ahmet Uzel’in kendisi ile ilgili açıklamalarına yanıt verirken, “Bugün bazı yerel gazetelerde AKP il başkanı Ahmet Uzer’in hakkımda bazı ithamlarda bulunduğunu okudum,öncelikle Gaziantep halkının bilmesi gereken bazı hususları yeniden hatırlamakta fayda var” dedi
Atay, “Şöyle ki İbrahim Kızıl’ın duruşmasından 4 gün önce bazı gazetelere yaptığı açıklamada,"Gönlüm ibrahim Kızıl ın duruşmada tahliyesinden yana, zaten sayın ibrahim Kızıl"ın duruşmada tahliye olacağı Söyleniyor. Yani burada hukuk çerçevesi içerisinde ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalıdır " şeklinde bir açıklaması oldu ve bu açıklama halen tekzip edilmedi. Bu durumda bu açıklamanın Sayın Ahmet Uzer’e ait olduğunu kabul etmek zorundayız. Bu durumda devam eden bir dava ile ilgili açıklama yapıldığı ve duruşmada Kızıl’ın tahliye olacağını söylemesi bir temenni değil yönlendirme olduğu kanaatindeyim. Öyle ki duruşmada Tahliye kararı çıkması da, sayın Ahmet Uzer’i haklı çıkarmıştır” diye konuştu.
“Uzer’in mahkeme öncesi yargılamayı Kürt-Türk meselesi haline getirmeye çalışması da ayrı bir rezalettir” diyen Atay sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın il başkanı benim siyasi tecrübemi ve ismimi gayet iyi bilir, çünkü ben o fabrikasında para kazanırken, 1995 yılında DYP ilçe başkanı idim ve yine kendisi atama ile AKP il başkanlığına atandığında ben 3 yıllık seçilmiş bir il başkanı idim. Şimdi meselemiz bu değil, kimin ne olduğunu herkes iyi bilir!! Bizim amacımız reklam değil gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin yerine gelmesidir!! Ahmet Azer’in bu açıklamaları kimin Kürt-Türk ayrışması yaptığını gayet net bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Öyle ki İbrahim Kızıl bugünkü açıklamalarında Gaziantep"te 350-400 bin Urfalı hemşerisi olduğunu açıklama gereği duymuştur. Dışardan gelen diğer insanlarıda düşündüğümüzde Gaziantep te hiç Gaziantepli kalmamıştır? Ahmet Uzer’e bu gerçeğide ortaya çıkardığı için ayrıca teşekkür ederiz.”
Uzer’in, Kızıl’ın tahliye olup takımın başına geçmesi ve transfer çalışması yapması gerektiğini söylediğini ifade eden Atay, “Bu durumda unutulan bir husus vardır oda şudur"2 Ağır ceza mahkemesi yargılaması devam eden yöneticilerin bu sifatlarına tedbir koymuş ve yöneteciliklerini yasaklamıştır" Duruşma ara kararında bu TEDBİR kaldırılmamıştır. Acaba bizim bilmediğimiz ama Sayın Uzer in daha önce tıpkı tahliyede olduğu gibi, bildiği bir husus mu vardır.. Bu tedbir kaldırılmış veya kaldırılacaktır da, kamuoyunun bundan haberimi yoktur?
Bu husustaki temennisinide dile getirirse bizde gerçeği daha doğrusu kararı öğrenmiş oluruz?” diye açıklama yaptı.
Atay, “AKP il başkanının mahkeme öncesi ve sonrası yaptığı açıklamaların sadece Gaziantep kamuoyunu değil, temsil ettiği AKP’deki duyarlı insanları da yaraladığı ve partisine bu anlamda zarar verdiği inancındayız” dedi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *