ANASAYFA arrow right Spor

Türkiye Hokey Milli Takımları Dünya Kupası yolunda

Türkiye Hokey Milli Takımları Dünya Kupası yolunda
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
21 yaş altı kız ve erkek sporculardan oluşan hokey milli takımı, Gürcistan’ın Batum kentinde hazırlıklarını sürdürüyor.
Türkiye hokey kız ve erkek milli takımları, dünya kupasına Gürcistan’da girdiği kampta doludizgin hazırlanırken, Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve beraberindeki yöneticiler, Gürcistan kampını ziyaret etti.
21 yaş ve altı kız ve erkek sporculardan oluşan hokey milli takımları, Gürcistan’ın Batum kentinde yoğun olarak hazırlıklarını sürdürüyor. Başkan Karakan, "Bu kamplar Avrupa şampiyonalarının yanında, Türkiye’nin hokey tarihinde ilk defa katılmayı hak kazandığı kız-erkek dünya şampiyonası eleme gurubu maçları için de hazırlık niteliğinde" dedi. Hokey sporunun Türkiye’de oldukça geliştiğini söyleyen Karakan, "Bu gelişmede Spor Bakanımız Suat Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Aykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın desteklerini asla inkar edemeyiz. Çünkü bu masrafların tamamını bakanlığımız karşılıyor" diye konuştu.
Sadık Karakan ve Başkan Vekili Bayram Yüksel ile Genel Sekreter Sami Demirel’den oluşan heyet, Gürcistan’ın Batum kentinde kamp yapan milli takımları ziyaret etti. Yoğun bir tempoyla dünya kupası elemelerine hazırlanan bay ve bayan milli takım oyuncuları karşılarında federasyon başkanları ve yöneticileri görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Sporcu ve idarecilerle toplantılar düzenleyen ve kamp hakkında bilgi alan Karakan, çalışmalarından dolayı oyuncuları kutladı. Karakan, "Hokey alanında uluslararası başarı elde etme yolunda önemli çabalarımız sürüyor. Federasyonumuzun 2012 yılı faaliyet programında yer alan 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Championship III. müsabakaları 17-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında; 21 Yaş Altı Bayanlar Açık Alan Championship III. müsabakaları ise 19-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde yapılacaktır. Bu şampiyonalarla ilgili olarak sporcularımızın en iyi şekilde hazırlanması için düzenlediğimiz kamplarımızda incelemelerde bulunuyoruz. Bayan ve erkek milli takımlarımızın hazırlık kampı 3-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum kentinde başladı. Gerek sporcularımızı gerekse teknik adamlarımızı Lizbon öncesi çok iyi gördük. Disiplinli ve yoğun bir kamp programı geçiriyorlar. Herkes en iyisini yapabilmek için elinden geleni yapıyor. Lizbon’dan umutluyuz" ifadelerini kullandı.
Kampın 13 Temmuz Cuma günü sona ereceği ve sporcuların bu tarihte karayoluyla yurda döneceği açıklandı.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *