ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

62 milyar taksitle bağlandı!

62 milyar taksitle bağlandı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.56
TEK, sanayiciden, 1,5 yıldır biriken elektrik borcunu 8 taksitle almayı karalaştırıldı…Taksitin üzerine faiz de binecek
Türkiye Elektrik Kurumu Gaziantep Dağıtım Müessesi, sanayicilerle olan sorununa yeni bir çözüm getirdi. TEK, sanayicilerden alacağı olan 62 milyar liranın yüzde 20’isini peşin, geri kalanını ise sekiz eşit taksitle alacak. TEK Müessese Müdürü Mehmet Yıldız, teklifi borçlu sanayicilere götürdüklerini ve cevap beklediklerini söyleyerek, “Bundan başka yardımcı olamayız” dedi.
TEK’in bu alacağı yüzünden bir çok yatırımı ve projeyi gerçekleştiremediğini vurgulayan TEK Müessese Müdürü Mehmet Yıldız, sekiz eşit taksitin üzerine faizin ekleneceğini de söyledi. Kararın Genel Müdürlük tarafından alındığını vurgulayan Yıldız, “Kangren olmuş bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını ve sanayicinin anlayışlı olmasını istiyoruz” dedi. Yıldız, TEK’in Temmuz ayından itibaren yeni bir uygulamaya başlayacağını belirterek, şöyle dedi:
“Resmi kurumların elektrik borcu gecikirse üzerine yüzde 10 faiz binecek. Buna okullar da dahil. TEK’in bu yıl Gaziantep’te yapacağı yatırım 70 milyarın üzerine çıkacak. Bu yatırımlara mutlaka kaynak bulunması gerekiyordu. Sanayici ilk etapda 12,4 milyar lirayı verirse büyük oranda rahatlayacağız.





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *