ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Umutlar yine boşa çıkıyor”

“Umutlar yine boşa çıkıyor”
YAYINLAMA: 07 Ekim 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2021 / 13.38
İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Yiğit, 58. hükümetin şu ana kadar hiçbir icraatının olmadığını, aksine uyguladığı zamlarla halkı perişan ettiğini söyledi. AKP hükümetinin de IMF programı çerçevesinde hareket ettiği görüşünü savunan Yiğit, “Halkın umudu, umutsuzluğa dönüşmüştür" diye konuştu.

Yiğit, 1950’lerden bu yana Amerika’nın Türkiye’ye müdahalesiyle birlikte o günden yana kurulan tüm hükümetlerin Amerika ve IMF tarafından ekonomik programları uyguladıklarını söylerken, “Bu süreç bugün de devam etmektedir. AKP tek başına iktidara gelmesine rağmen IMF programlarını uygulamak zorundadır. Bundan dolayıdır ki zamlar durmayacak ve bu hükümetin de, ülkenin ekonomik ve siyasi sorunlarını çözme konusunda başarılı olma şansı yoktur. Bu iradeyi de gösteremeyecektir” diye konuştu.

Türkiye’nin istikrarsızlığı önleyecek, ülkedeki bütün kesimlerin sorunlarını çözebilecek tek anlayış milli iradeyle hareket edecek ve tam bağımsızlık politikası uygulaması gerektiğini vurgulayan Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Aksi takdirde Türkiye'yi daha kötü günler beklemektedir. AKP hükümeti göreve getirilmişse, sorunları çözmek için getirilmiştir. Çözemiyorsa, vatandaş sorunları çözecek yeni bir hükümet arama alternatiflerine girmelidir. Hükümete yeni primler verilmesine rağmen, iyi kullanamadı. 58. hükümet büyük umutlarla iş başına getirilmiştir. Artık bu umut olmaktan çıkmıştır. Halk devletinden önemli icraatlar bekliyor. Bu beklentilere şu ana kadar olumlu cevap verilmedi, verilemeyecek gibide gözüküyor. Yani umutlar boşa çıkmıştır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *