ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

130 yıldan beri şifa dağıtılıyor

130 yıldan beri şifa dağıtılıyor
YAYINLAMA: 07 Ocak 2022 / 14.23
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2022 / 14.23
Gaziantep’te 1879 yılında kurulan ve o günden bu yana yöre halkına hizmet eden Amerikan Hastanesi, son üç yıldan beri Amerikan Hastanesi Sağlık Eğitim Vakfı olarak hizmetini sürdürüyor.

Hastane 7000 metre² yeşil alana sahip

12.000 metre² alan üzerine kurulu hastanenin 7000 metre² yeşil alanı bulunduğunu belirten Ük, daha önce büyük kentlere giden hastaların tedavisini Gaziantep’te yaptırma imkanına kavuştuğunu kaydetti.

İlk Diyabet Merkezi Amerikan Hastanesinde kuruldu

Güneydoğu ve doğu Anadolu bölgesinde ihtiyaç duyulan Diyabet Merkezi’nin Amerikan Hastanesi bünyesinde kurulduğunu hatırlatan başhekim Ük, Diyabet merkezimizde yine son sistem teknoloji ile donatılmış durumda. Merkeze kayıtlı 3000 civarında diyabetli hastalar. Daha önce diyabete bağlı gözü kör, kalp damar sağlığı iyi olmayan, ayağı kesilen pek çok hasta varken, şu anda diyabetin iyi kontrol edilmesi sonucunda bu komplikasyonlar da azalma görüldü” dedi. Yaklaşık 600 bin dolara yeni cihazlar satın alındığını, cihazların tümünü de son teknoloji olduğunu ve tüm kan tetkiklerinin yapıldığı bildirildi.

Hasta sayısı artıyor

Hala günlük poliklinik sayısının 250 civarında olduğunu belirten Cezmi Ük, kaliteli hizmetin hastaneden yararlanan hasta sayısını artırdığını söylerken, Hastaneye talebin artmasının bir diğer nedeni de fiyat politikamız. Fiyatlarımız devlet bütçesi uygulama talimatına uygun olarak yapılıyor. Sosyal güvencesi olmayan hastalara da vakıf hastanesi olmamız nedeniyle diğer özel hastanelere göre çok daha makul fiyatları uyguluyoruz” dedi.

Göz Polikliniğinde lazer cihazının mevcut olduğunu kaydeden Ük, bir çok branşta hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Üç yıl öncesine kadar başında ABD’li doktor Shepard’ın ve ABD’li hemşire bayan Sheryl’in görev yaptığı hastanede şu an hiçbir ABD’li bulunmuyor. Hastanenin yönetimi işletmesi ABD’li Bord Vakfı’ndan SEV’e devredildi. 130 yıla aşkın süredir hizmet eden ve kendini gelişen teknolojiye göre sürekli yenileyen hastaneye talebin arttığı belirtildi.

İlk kadın doktorun çalıştığı hastane

Atatürk’ün özel izniyle Türkiye’de ilk kadın doktorun çalışmasına izin verilen hastanenin Amerikan Hastanesi olduğunu ifade eden Başhekim Opr.Dr. Cezmi Ük, savaş yıllarında da faal olarak çalışan önemli hastanelerden biri olduğuna dikkat çekti. Hastanenin faaliyetleri ile ilgili olarak sabah açıklama yapan Ük, Gaziantep’te tek vakıf hastanesi olduklarını belirterek, günlük poliklinik sayısının 250 civarda olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *