ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

200 milyar dolar borçlu ülkede her zaman risk vardır

200 milyar dolar borçlu ülkede her zaman risk vardır
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2023 / 13.21
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2023 / 22.18
İç ve dış borcun 200 milyar $’a ulaştığı, her şeyin risk taşıdığı bir ülkede ekonomi rayına oturdu diye kimsenin rehavete kapılmaması gerektiği vurgulandı.

Piyasada durgunluğun hakim olduğu, özellikle tekstil pazarına Çin’in sahip olmasının tekstilcileri kara kara düşündürdüğü, yerel firmaların rekabet edebilme şansının artırılması için gerekenin yapılması istendi.

Düşmesinin olumlu olduğunu, ancak gerekenlerin yerine getirilerek kalıcı hale getirilmesini vurgulayan GTO  Başkanı Vekili Zeki Yağcı, yapılmaması gerektiğini ifade etti. Ülkenin 200 milyar dolar içme dış borcunu bulunduğunu, dolayısıyla bu kadar fazla borcu olan bir ülkede her an her şeyi olabileceğini unutulmaması gerektiğini söyleyen Yağcı, “Üretim artırılıp, istihdam fazlalaştırılmalı. Göstergeler olun bu, böyle devam edebilir. Ancak başıboş bırakılmamalı. İhracat artınca tedbirler alınmalı. Girdi maliyetleri çok yüksek. Örneğin bugün Çin’den ithal edilen tekstil Türkiye’de üretilenden yüzde 50 daha ucuz. Dolayısıyla tekstilde rekabet etme şansımız giderek yok oluyor” dedi.

Ekonominin adeta lokomotifi olan tekstil sektörünün pazar sıkıntısı yaşadığını, bu konuda yetkililerin defalarca uyarılmasına rağmen kalıcı önlem alınmadığını hatırlatan Yağcı, hükümetin bu konuda gerekli ve yeterli önemi almadığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *