ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

340 aile ev sahibi olacak

340 aile ev sahibi olacak
YAYINLAMA: 20 Ocak 2021 / 13.52
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2021 / 13.52

Taşlıca-Sosyal Konut Projesi’nin arsa dağıtımının ikinci etap kura çekilişi yapıldı. Böylece 340 dar gelirli aile ev sahibi olma yolunda ilk adımını attı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan kura çekilişine Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Başkan Vekili Ali İhsan Sofuoğlu ve arsa almak için başvuran vatandaşlar katıldı. Kura çekilişinde konuşan Doğan, projenin gerçek amacının evi olmayan, kirada oturan ve kirayı bile ödemekte zorlanan insanları konut sahibi yapıp, kiradan kurtarmak olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin konut sorunuyla karşılaşmasının 2. Dünya savaşı sonrasında yaşanan hızlı kentleşme sürecinde olduğunu söyleyen Doğan, “Ülkemizde hızlı kentleşmeyle birlikte konut sorunu önemini sürdürmektedir. Konut sorununda hemen bir eksiklik göze çarpıyor. O da, devletin konut üretiminde yeterince etkin olmamasıdır. Türkiye nüfusuna oranla konut stoğu ve yıllık konut üretimi sınırlı bir ülkedir. Hızlı nüfus artışı ve nüfusun hızla yer değiştirmesi, bu sorunu yerel yönetimlerin sırtına yüklemiştir” şeklinde konuştu.

Doğan, Taşlıca-Yeşilkent Sosyal Konut Projesi’nin Oğuzeli-Hava-alanı yolu üzerinde, Et Balık Kurumuna 1 kilometre uzaklıkta ve Küçük Sanayi Sitesi’nin 4 kilometre güneyinde, yüksek çalışma alanlarına yakın bir merkezde yer aldığını belirtti. 104 ile 200 metrekare arasında değişen yaklaşık 3 bin adet altyapılı arsa çalışmalarının tamamlandıktan sonra dar gelirli vatandaşlara tahsis edildiğini söyleyen Doğan, “1999 Yılı’nda ilk etapta başvurular alındı ve müracaat edenleri elemeden geçirdik. Sonra noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 854 Kişiye arsa verildi. Alamayanların üzülmemesi gerektiğini söylemiştik. Çünkü diğer iki bin konut yeri için çalışmalarımızı en kısa zamanda bitirdik ve bugün başvuruda bulunup da, arsa alamayan 340 vatandaşımıza arsa vereceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *