ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

50 bin abone icraya verildi 

50 bin abone icraya verildi 
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.23
Her dört aboneden biri borçlu…

GASKİ, su parasını ödemeyen 50 bin 785 aboneyi icraya verirken, resmi kurumlar dahil toplam 38 trilyon 100 milyar alacağının biriktiği ifade edildi. Su paralarının tahsilatını hızlandırmak için yeni çalışma başlatıldığı, suyu kullanandan tahsilat yapılamazsa konut sahibinden tahsilat yapmak için adres ve abone tespiti başlatıldı. Yeni isale hattının devreye girmesi ile kente verilen suyun iki kat artırıldığı vurgulandı.

GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Kurt, 220 bin aboneden 50 bin 785’inin kullandığı suyun parasını ödemediğini belirterek, resmi kurumlardan 21 trilyon 500 milyar, vatandaştan ise 16 trilyon 700 milyar su alacağının biriktiğini söyledi. İcraya verilen abonelerde 8 trilyon alacak bulunduğunu, şu ana kadar bunun 4.5 trilyonunun tahsil edildiğini, kalan 3.5 trilyonun işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Kurt, kuruma resmi daireler içerisinde en fazla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün borcunun bulunduğunu açıkladı. Son bir ay içerisinde icraya verilen abone sayısının 10 bin 456 olduğunu hatırlatan Kurt, abonelerin kullandığı suyun parasını gününde ödemelerini istedi.

Su tüketenleri tespit edip su parasını gününde tahsil etmek için yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Kurt, “Aslında bizim muhatabımız konut sahibi, fakat konut sahibine kolaylık olması ve tahsilatın hızlandırılması açısından su tüketicisini tespit ederek onlardan parayı zamanında tahsil etmek istiyoruz. Çünkü bazı aboneler tebligatı almıyor, PTT memuru aboneyi tanıyorsa tebligatı bekletiyor. Tüm bu olumsuzluklardan dolayı tahsilat yavaşlıyor, bunları ortadan kaldırmak için önlem almaya başladık. Şu an tahsilat oranımız ortalama yüzde 44, fakat bu yeterli bir rakam değil” dedi.

Kente daha önce günde 160 bin metreküp su verildiğini, yeni isale hattının devreye girmesiyle bu miktarın 260 bin metreküpe çıkarıldığını vurgulayan Kurt, bu oranın ihtiyaca göre artabileceğini açıkladı. Sisteme göre kentin 2040 yılma kadar su ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduklarını kaydeden Yılmaz Kurt, “3.5 milyon nüfusa yetecek kadar suyumuz var. Kentte bundan böyle elektrik kesintisi hariç olağanüstü lokal arızalar dışında su kesintisi olmayacak. Bu tür arızalarda zaten kısa sürede çözümlenir. Gaziantep daha önce su yönünden çok şanssız bir kentti. Dünya standartlarına göre bir kişinin günlük su tüketim miktarı 300 litre Gaziantep’te ise bu 260 litre civarında” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *