ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB Bilgi Merkezlerinin faaliyeti daha da artacak

AB Bilgi Merkezlerinin faaliyeti daha da artacak
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2024 / 15.17
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2024 / 15.17

GTO Başkanı Mehmet Aslan, AB Bilgi Merkezi faaliyetlerinin 17 Aralık'ta yapılacak AB zirvesinde müzakere tarihi alınması halinde daha da artacağı inancında olduğunu bildirdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, Avrupa Bilgi Merkezi'nin Gaziantepli KOBİ ve işletmelerin Avrupa Birliği'ne uyumu. Avrupa'da yeni ticari ortaklar bulması ve rekabet güçlerinin arttırılması amacıyla KOSGEB işbirliğiyle, GTO bünyesinde kurulduğunu belirtti. Avrupa'daki en geniş ticari ve bilgi ağı olan merkezler içerisine Gaziantep'in de katılmasını KOBİ'ler açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Aslan merkezin faaliyetlerinin 17 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi'nde müzakere tarihi alınması halinde daha da artacağı inancındayım olduğunu kaydetti.

GTO'dan yapılan açıklamada, KOBİ'lerin gelişmesi ve rekabet gücünün arttırılması için 1987 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kurulan Avrupa Bilgi Merkezi Ağı'nın, günümüzde 47 ülkede 300'ü aşkın birimde, başta KOBİ'ler olmak üzere bütün işletmelere hizmet verdiği ve bilgi ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.

Avrupa Birliği üyelerini, doğu Avrupa ve Akdeniz ülkelerini kapsayan bilgi ağının, KOBİ'lerin dış pazarlara açılması ve yeni pazarlara ulaşması, AB mevzuatı, sektörel raporlar, CE işaretlemesi, işbirliği hizmetleri, uluslararası ihaleler ve duyurular gibi bir çok konuda bilgi ve işbirliği hizmeti verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Kuruluşundan bugüne Avrupa Komisyonu ve bölgesel aktörler arasında köprü vazifesi gören Avrupa Bilgi Merkezleri, Avrupa Birliği'ne aday olan ülkelerde KOBİ'lerin Avrupa Birliğine ve yapısına hazırlanmalarına destek oluyor. Türkiye'de 9 merkezde bulunan Bilgi Ağı'nın Gaziantep birimi, 2004 yılı başı itibariyle GTO ve KOSGEB ortaklığında,  GTO bünyesinde KOBİ'lere yönelik bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *