ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB, yaptığı haksızlığa 17 Aralık’ta son vermeli

AB, yaptığı haksızlığa 17 Aralık’ta son vermeli
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 14.27
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 14.27

Türkiye-Almanya ticari ilişkilerinde yeni bir adım

AB, yaptığı haksızlığa 17 Aralık’ta son vermeli

“Kuzey Ren Vestfalya’da Yatırım Olanakları ve Teşvikleri” konulu toplantının açılışında, AB’nin, üyelikte kararlı bir tutum sergileyen Türkiye’ye çifte standart uygulandığını belirten GTO Başkanı Mehmet Aslan, 17 Aralık’ta yapılacak hükümet başkanları toplantısında, müzakereler sonunda AB’ye üye kabul edileceğine ilişkin Türkiye’ye kesin güvence verilmesi gerektiğini söylerken, “Türkiye AB’nin isteklerini kısa sürede ve büyük fedakarlıklar sergileyerek yerine getirdi. Ama görüyoruz ki AB Türkiye’ye çifte standart uyguluyor. AB, Türkiye’ye yaptığı haksızlığa 17 Aralık’ta son vermeli” dedi.

Vestfalya, Avrupa’nın kalbindeki merkez

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomiyi Teşvik Kurumu İdari İşler Müdürü Michael Kolmar’da konuşmasında, Kuzey Ren Vestfalya’yı “Avrupa’nın kalbindeki pazar” olarak tanımlayarak, Almanya’daki her 3 Türk’ten birinin Vesfalya’da yaşadığını, Türk iş adamlarının cazip yatırım koşullarına sahip bulunan Vesfalya’da yabancılık çekmeyeceklerini bildirdi.

Türkiye'ye çifte standart uygulandı

GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’te düzenlenen “Kuzey Ren Vestfalya’da Yatırım Olanakları ve Teşvikleri” konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AB’nin üyelikte kararlı bir tutum sergileyen Türkiye’ye çifte standart uygulandığını vurguladı.

Kısa sürede ve büyük fedakarlıklar sergiledik

17 Aralık’ta yapılacak hükümet başkanları toplantısında müzakereler sonunda AB’ye üye kabul edileceğine ilişkin Türkiye’ye kesin güvence verilmesi gerektiğine dikkat çeken Aslan, şöyle konuştu: “Türkiye AB’nin isteklerini kısa sürede ve büyük fedakarlıklar sergileyerek yerine getirdi. Ama görüyoruz ki AB Türkiye’ye çifte standart uyguluyor. AB, Türkiye’ye yaptığı haksızlığa 17 Aralık’ta son vermeli aksi takdirde AB ile Türkiye arasında onarılmaz yaralar açılır”

Almanya, Türkiye’nin çok iyi bir partneridir

Aslan bu arada, Türkiye’nin çok iyi partneri olan Almanya’nın aynı zamanda Gaziantep’in en fazla dış ticaret gerçekleştirdiği ülke olduğunu ifade ederken toplantının ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamasını temenni etti.

Vestfalya’da yatırım yapın çağrısı

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomiyi Teşvik Kurumu İdare İşler Müdürü Michael Kolmar da konuşmasında kurumunun eyalette yatırım yapacak girişimcilere destek amaçlı faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Kuzey Ren Vestfalya’yı “Avrupa'nın kalbindeki pazar” olarak tanımlayan Kolmar, Almanya’daki her 3 Türk’ten birinin Vestfalya’da yaşadığını, Türk iş adamlarının cazip yatırım koşullarına sahip bulunan Vestfalya’da yabancılık çekmeyeceklerini bildirdi.

Vestfalya, paha biçilmez bir öneme sahip

Merkezi Almanya’da bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen de, Vestfalya’nın uluslararası ilişkiler için paha biçilmez öneme sahip olan dünyaya açık ve liberal bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti.

Türk girişimcileri Vestfalya’daki yatırım olanaklarını değerlendirmeli

Eyaletin sahip olduğu yüksek satın alma potansiyeli ile önemli pazarlara yakınlığı ve destek uygulamaları nedeniyle ticaret, tekstil, gıda ve hizmet sektörleri için çok cazip olduğunu kaydeden Prof. Şen, Türk girişimcileri Vestfalya’daki yatırım olanaklarını değerlendirmeye çağırdı.

Türk şirketlerinin yatırım hacmi 2.4 milyar Euro

Türk girişimcilerin kurduğu şirketlerin toplam 2.4 milyar euro yatırım hacmine ulaştığını ifade eden Şen, bu verilerin eyaletin Türkiye’yle olan sivil ve ekonomik köprü rolünü net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk pekiştirecek

Akdeniz Türk-Alman İş Adamları Derneği Başkanı Tevfik Kısacık ve Almanya’nın Gaziantep fahri konsolosu Birol Güngör'de konuşmalarında ortak yatırım ve iş yapacak Türk ve Alman iş adamlarının ekonomik kazanç elde etmek yanında Türkiye’yle Almanya arasındaki dostluğun pekişmesine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *