ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Afetlerin insan ruhunda açtığı yaralar sarılacak

Afetlerin insan ruhunda açtığı yaralar sarılacak
YAYINLAMA: 13 Eylül 2020 / 16.58
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2020 / 16.58
17 Ağustos Marmara ve Düzce depremlerinin, öğrenim gören çocuklara etkisini azaltmak amacıyla UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Psikososyal Okul Projesi kapsamına, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 6 kent daha alındı.

Proje kapsamında Gaziantep’teki 30 rehber öğretmene eğitim veriliyor. Toplantıya katılan Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Tuncay Ergene, ülkemizde son 50 yılda 7 şiddetinde 27 deprem yaşandığını hatırlatarak, projenin önemli ve yerinde bir çalışma olduğuna değindi.

Projenin maliyetinin 136 bin 480 dolar olduğu ve daha önce 9 ilde 13 bin 235 öğretmen, 178 bin 424 öğrenci ve 40 bin veliye ulaşıldığı, projeye yeni dahil edilen 6 ilde ise bin öğretmen, 59 bin öğrenci ve 19 bin veliye ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda dün Psikososyal Okul Projesi’nin tanıtımıyla ilgili başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç ile müdür yardımcıları, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri, müdürler ve müdürlüğe bağlı Rehberlik Araştırma Merkezi yetkilileri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından, 17 Ağustos Marmara ve Düzce depremlerinin yaşanmasının ardından, ilk ve ortaöğretim aşamasındaki çocukların deprem, sel, yangın gibi afetler ve kritik durumlar sonrasında yaşayacağı psikolojik travma gibi rahatsızlıkların önlenmesi amacıyla başlatılan Psikososyal Okul Projesi’nin, depremin yaşandığı 9 ilde uygulanmasının ardından Gaziantep, Diyarbakır, İzmir, Kırşehir, Kütahya ve Denizli illerinde de yaygınlaştırılacağı bildirildi.

MEB ve UNICEF ortaklığında düzenlenen projenin tanıtımını yapan Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Tuncay Ergene, deprem bölgesindeki 9 şehirde yürütülen Psikososyal Okul Projesi’nin, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 6 ilde yaygınlaştırılacağını belirterek, projenin aşamalarını travma psikolojisi, psikoeğitim, psikolojik bilgilendirme ve anlamlandırma, öğrencilere yönelik sınıf temelli müdahale, danışman öğretmenlere yönelik meslektaş dayanışması ve süpervizyon olarak açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *