ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“AK Parti ilk sıradaysa seçime ne gerek var?”

“AK Parti ilk sıradaysa seçime ne gerek var?”
YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 16.14
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 16.14
Turizm Bakanı Taşar, partiden istifalar ve AK Parti olayını Sabah’a değerlendirdi

ANAP’tan istifaların partiyi hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyleyen ANAP Gaziantep Milletvekili ve Turizm Bakanı Mustafa Taşar AK Parti’yi değerlendirirken, “Dereyi görmeden paçayı sıvamaya gerek yok. Eğer araştırmalara inanılacaksa o zaman seçim yapmaya ne gerek var? Seçime kadar çok şey değişir. Halk sandığa gittiğinde kime oy vereceğini bilir” dedi.

Sabah’ın sorularını yanıtlayan Taşar, her seçim döneminde bu tür istifaların olduğuna, bunun yalnız ANAP’ta değil diğer siyasi partilerde de yaşandığına dikkat çekti. Taşar, “Seçim sırasında böyle şeyler olur. O kadar önemli değil. Biri gider, diğeri gelir. Gayet doğal, insanlar kendilerine yeni yer arayacak. Demokrasi var bu ülkede. Kimseye niye gidiyorsun diyemezsin. Adam sana, senin partinle seçime gitmek istemiyorum derse ne diyebilirsin? Kolundan tutup hayır gidemezsin diyebilir misin, nerede mutlu olacaksa oraya gider. Ama ben o gidenlerin gittiği yerde mutlu olacaklarını da sanmıyorum” dedi.

Özellikle seçim arifesinde istifaların hoş olmadığını ifade eden Taşar şunları söyledi: “Aslında böyle olumsuzlukların olmaması için Siyasi Partiler Yasası’na ‘partisinden istifa eden vekillikten de istifa edecek’ diye madde eklenirse, mesele kalmaz. Partiden istifa eden milletvekilliğinden de istifa eder gider. Bir partiden seçilip diğerine gitmek hoş değil. Ben tasvip etmiyorum.”

İstifaların bazılarının kendisi için sürpriz, bazılarının, ise beklenen istifalar olduğunu kaydeden Taşar, ANAP’ın baraj sorununu değerlendirirken de ‘ANAP’ın bırakın dirisini ölüsü yüzde 15 eder’ dedi ve şöyle devam etti: “Kim bu parti barajın altında kalır diyorsa yalan söylüyor. ANAP’ın ölüsü yüzde 15 eder. ANAP’ın baraj sorunu diye bir sorunu yok. Böyle bir ifadeyi kabul etmiyorum. Böyle bir şey abesle iştigaldir. ANAP’ın yaptığı hizmet, yaptığı aktivite bu memlekete getirdiği hizmetler meydan da” dedi.

ANAP’ın yüzde 10 barajını aşacak partilerle ittifak arayışı içerisinde olduğunu vurgulayan Bakan Taşar, ‘ANAP baraj nedeniyle ittifak arayışında’ şeklindeki iddiaların gerçekçi olmadığını belirtti. ANAP’ın kendi ismi ile seçime gireceği gibi yüzde 10 barajını aşan partilerle ittifak arayışında olduğunu hatırlatan Taşar şunları söyledi: “Her parti, kendi barajını aşması kaydı ile ittifak yapma taraftarıyız. Böyle partilerle seçime giderek seçim sonrası güçlü bir iktidarın oluşması ve AB uyum yasalarının uygulanmasında sıkıntı yaşanmaması taraftarıyız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *