ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Anaparayı esnaf, faizi kooperatif ödeyecek

Anaparayı esnaf, faizi kooperatif ödeyecek
YAYINLAMA: 19 Şubat 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 19 Şubat 2021 / 13.19
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nde 4 yıl içerisinde 265 esnafın bir trilyon 340 milyar borcunun bulunduğu ve mağdur edildiğini anlatan kooperatif yöneticileri, bu borcun anaparasını esnafın, faizlerini ise kooperatif olarak kendilerinin ödeyeceğini açıkladı.

Gaziantep Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 2. Başkanı Ömer Yılmaz, konuyla ilgili düzenlediği toplantıda, 1997-2001 yılları arasında mağdur olan ve eski yönetim tarafından dolandırılan vatandaşların faiz borçlarının kooperatif tarafından karşılanacağını açıkladı. Yeni yönetim olarak yaptıkları çalışmalar sonucu mağdur edilen esnafa yardımcı olma konusunda önemli mesafe katettiklerini söyleyen Yılmaz, ellerinde borçlarını ödediklerine dair makbuzu bulunanların faizlerini karşılayacaklarını vurguladı.

Göreve geldikleri günden bu yana mağdur edilenlerin borcunun bir trilyon 340 milyar lira olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Yaptığımız girişimler sonucu anaparayı faiz miktarından arındırdık ve ödenecek miktarı 300-400 milyar lira aşağıya çektik. Şu anda kooperatife borcu olanların ödemesi gereken miktar 1 trilyon lira civarında. Borcu olanlar ve mağdur olanlar 24 Haziran tarihine kadar kooperatife gelerek, borçlarını çıkarsınlar. Ödemeleri gereken anaparayı gidip bankaya yatırsın, faizini biz ödeyeceğiz.”

Bu arada borcu olanlara 24 ay taksitlendirme imkanı getirildiğine de dikkat çeken Yılmaz, “Borcu olanlar bize gelip borçlarını kapatsın. Mağdur olanlar ödediklerine dair makbuzları da getirsinler. Böyle yaparlarsa faiz borçları kooperatif tarafından ödenecektir. Kooperatif olarak mağdur olan vatandaşlar adına 300-350 milyar lira civarında faiz borcu ödeyeceğiz. Bizim yaptığımız çalışmalar neticesinde anapara ile faizler arındırılmıştır. Yani mağdurların ödeyeceği para 600-700 milyar lira civarında olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *