ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bölgede Türkiye ortalamasının üzerindeki tek il Gaziantep

Bölgede Türkiye ortalamasının üzerindeki tek il Gaziantep
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2023 / 17.42
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2023 / 17.43
Bölgede kalkınmışlık itibari ile Gaziantep’in Türkiye ortalamasının üzerinde tek il olduğunu belirten Devlet Bakanı Abdullatif Şener, gelişmekte olan pek çok il tarafından örnek alınması gerektiğini belirtti.

Ulusların geleceği rekabet ortamından karlı çıkmalarına bağlı

Bakan Şener, Gaziantep’in kalkınma açısından bölgesindeki gelişmiş tek il olduğunu söyledi.

Şener, dünya ekonomisinde korkunç bir rekabetin yaşandığını, ulusların geleceğinin bu rekabet ortamından karlı çıkmalarına bağlı olduğunu belirtti.

Şener, “Rekabet ortamından gerileyen, gelişmeleri ıskalayan, bölgesel ve ülkesel avantajları ve potansiyellerini harekete geçiremeyen ülkelerin gelecekleri parlak değil” dedi.

Şener, vali Lütfullah Bilgin’i makamında ziyaretinde tören kıtası tarafından karşılandı ve Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra bölgesel ve ülkesel düzeydeki potansiyellerini ve avantajlarını iyi kullanan, uluslararası rekabette mesafe kaydeden ülkelerin ancak geleceğe güvenle yürüyebileceklerini söyledi.

Siyasi iktidarlar uzun dönemli olarak da hesap vermeli

Her siyasal iktidarın yalnız kendi yönetim dönemi ile bağlantılı değil, ülkenin geleceği ile bağlantılı da artık hesap vermelidir diye düşünüyorum” diyen Şener, “Ama şu ana kadar ki yanlış bir algılama, yanlış bir gelenek, her siyasal iktidar kendi yönetimi ile ilgili hesap vermeye yönelik rakamları ve gelişmeleri ortaya koymaktadır. Bence bu yanlış bir değerlendirmedir. Tüm siyasi iktidarlar, uzun dönemli olarak da hesap vermeliler. Çünkü, kısa dönemde algılanamayacak pek çok gelişme, uzun dönem için bir ülkenin geleceğini aydınlatmakta ya da kararta bilmektedir. Biz bu hassasiyet içinde makroekonomik dengelerin kurulmasının kısa ve uzun dönemde bir ülke açısından en önemli kazanım olduğunu düşünüyoruz. Uygulamış olduğumuz politikaların Özünde esasında bu vardır. Çünkü istikrarın olmadığı güven ortamının tesis edilemedi bir ortamda, ekonominin gelişmesine mümkün olamaz. Bu anlayışla, sıkı para politikasıyla, para ve maliye politikaları bu anlayış çerçevesinde ele alarak sağlıklı bir ekonomik büyümeyi kurmaya çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Şener, piyasalara güven geldiğini, iş çevrelerinde umut olduğunu iddia ederken, “Siyasi ve ekonomik istikrarın sağlandığından artık bütün ekonomik aktörler eminler. Bunun sonucu olarak makro ekonomik göstergeler de çok olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Şimdi artık ikinci bir yıla giriyoruz. Artık 2004 yılındayız. Bu yılda da bu istikrar ortamının meyveleri çok daha belirgin bir biçimde devşirilecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *