ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

BUĞ-KUR 130 trilyon alacaklı

BUĞ-KUR 130 trilyon alacaklı
YAYINLAMA: 09 Aralık 2020 / 13.17
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2020 / 13.17

BAĞ-KUR prim borçlan için yeniden taksitlendirme imkanı sağlıyor. Gaziantep’te 54 bin üyesi ve 130 trilyon civarında alacağı bulunan BAĞ-KUR önceki taksitlendirmelerinde alacağının yaklaşık 10’da birini taksitlendirebildi.

BAĞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, prim borcu bulunan üyeler için yeni bir imkan daha tanındığını belirterek, “Daha önce taksitlendirme yapan ancak primini ödemeyenlerle icralık olan tüm üyeler, kuruma başvurup 10 dakika içerisinde borçlarını 18 eşit taksite böldürebilir” dedi.

Bayındırlı, “30 Nisan’a kadar başvuran üyeler bu haktan faydalanabilecek. Biriken borçlar için getirilen ödeme kolaylığı, üyeler için kaçınamayacak kadar önemli bir fırsat. Yıllık yüzde 3 faiz dışında hiçbir fark talep edilmeyecek. Daha önce taksit yapıp şimdiye kadar ödemeyenler, taksit yapıp aylık primlerini ödemeyenlerle şimdiye kadar hiç taksit yaptırmayanlar, icralık olanlar bile bu haktan faydalanacak” dedi.

Gaziantep’te 12 bini tarım sigortalısı toplam 54 bin Bağ-Kurlu bulunduğuna dikkat çeken Bayındırlı, daha önceki taksitlendirmede toplam 6 bin 622 üyenin taksit yaptırdığını belirterek, yapılan bu taksitlendirmede yaklaşık 13 trilyon liralık prim alacağının taksite bağlandığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *