ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaşlaşmanın önündeki engeller kalktı

Çağdaşlaşmanın önündeki engeller kalktı
YAYINLAMA: 06 Nisan 2021 / 13.57
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2021 / 13.57

AB’ye uyum paketinin TBMM’de kabul edilmesinin sevinci yaşa hırken, iktidar ve muhalefet partisi temsilcileri Türkiye’nin çağdaş ülkelerle kenetleşmesinin önündeki en büyük engelin kalkmasının ülkenin geleceği açısından önem taşıdığına dikkat çekti.

ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Eyüp Sağlıcak, Mesut Yılmaz’ın büyük uğraş ve çabası sonunda Türkiye’nin önünün açıldığını belirterek, gelecek nesilleri çok iyi günlerin beklediğini söyledi. AB uyum yasalarının mecliste büyük bir çoğunluğun desteğiyle çıkmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Sağlıcak, “Kopenhag kriterlerine hayır diyen MHP ve AKP meydanlarda ne söyleyecek onu merak ediyorum. Türkiye açısından son derece önemli olan AB uyum paketine hayır diyenler bunun hesabını sandıkta verecek. AB uyum yasaları hepimizin hayrına olacak. Türkiye böyle bir paketin kabul edilmesiyle çok şey kazandı” dedi.

Parti olarak yıllardan beri AB uyum yasalarını savunduklarını ifade eden Sağlıcak konuşmasına şöyle devam etti: “AB uyum paketinin geçmesiyle Türkiye’nin önü açıldı. Aslında biz bunu çok önceden gördük. Türkiye fakirliğe sürüklenemezdi. Bir taraftan zengin ülkeler, diğer taraftan fakir ülkeler var. Hep zengin, çağdaş ülkelerin yanında yer almak istedik. Ülkenin geleceği AB uyum paketinin kabulüne bağlıydı. Bugün yanı başımızdaki Yunanistan’da kişi başına düşen milli gelir bizimkinin çok üzerinde. Sonuçta meclis isabetli karar vermiştir.”

Erken genel seçimin ABD’nin Irak’a yapacağı saldın nedeniyle erteleme ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak bunun Türkiye için çok sıkıntılı doğuracağını ifade eden Sağlıcak, “Ok yaydan çıktı bunu durdurmak zor olacak. Seçimden kimse vazgeçemez, halk bunu istiyor. ANAP olarak bu seçimden yüzümüz ak çıkacağız” diye konuştu.

AB uyum yasasına destek veren SP’nin İl Başkanı İrfan Çelikaslan da uyum yasalarının meclisten geçmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Aslında biz olaya farklı pencereden bakıyoruz. Ancak AB uyum yasalarını benimsiyoruz. SP olarak yasalara destek verirken bu yasalara insanlarımızın ihtiyacı olduğu için destek verdik. AB uyum yasalarıyla birlikte yapılacak düzenlemeler demokrasimize katkı sağlayacaktır. Aralık ayında Kopenhag kriterleri görüşülecek. Artık bu süreçten sonra Türkiye AB sürecine dahil edilecektir. Türkiye bu yönde büyük çaba gösteriyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *