ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Canlı hayvan satışları durgun

Canlı hayvan satışları durgun
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2023 / 13.24
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2023 / 13.25
Kurban Bayramı’na kısa bir süre kalmasına rağmen canlı hayvan satışlarının beklenilen düzeyde olmadığı belirtildi.

Kurbanlık koyunlar geçen yılki fiyattan satılıyor

Canlı Hayvan ve Su Ürünleri ihracatçıları Birliği Başkanı Rüştü Yıldız, kurbanlık hayvan fiyatlarının, geçen yılla aynı olduğunu, ancak satışların beklenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Geçen yıl kurbanlık koyun fiyatlarında %100 oranında artış yaşandığını, bu nedenle satışların düşük kaldığını belirten Yıldız, “Bu yıl fiyatlar geçen yılki fiyatla aynı olmasına rağmen kurbanlık koyun satışları beklendiği kadar değil” diye konuştu.

Kurbanlık koyunun kilosunun 3 milyon ile 4 milyon TL arasında değiştiğini belirten Yıldız, satışlarda hareketliliğin önümüzdeki günlerde de artabileceğini tahmin etmediklerini belirtti.

Yem pahalı, koyun üretimi zorlaşıyor

Yıldız, koyunun geçen yılki fiyatlardan satılmasına rağmen, yine de halkın alım gücü olmadığı için pahalı geldiğini, genel anlamda ülkemizde koyunun pahalı olduğunu söyledi.

Koyunun ve koyun etinin pahalı olmasının en büyük nedeninin yem fiyatları olduğunu belirten Yıldız, ülkemizde ve kentimizde yem başta olmak üzere hayvancılıkta kullanılan girdi maliyetlerinin pahalı olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *