ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ciddi ve tutarlı siyaset adamına ihtiyaç var 

Ciddi ve tutarlı siyaset adamına ihtiyaç var 
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2021 / 17.10
Türkiye’de siyasetin dejenere olduğunu, yozlaştığını ve değer kaybettiğini söyleyen Turizm eski Bakanı CHP birinci sıra milletvekili adayı Abdülkadir Ateş, ülkenin son 10 yılda önemli krizler yaşadığına dikkat çekti.

CHP milletvekili adayları Abdülkadir Ateş, Hasan Kocaaslan, Lütfü Demir, Nerin Türkmen CHP’nin 3 Kasım seçiminde sandıktan birinci parti olarak çıkacağını ve tek başına iktidar olacağını ifade etti. Türkiye’nin son 10 yılda önemli krizler yaşadığına söyleyen CHP birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Abdülkadir Ateş, “Ekonomik ve sosyal alanda ülkemiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Türkiye’nin 80 yıl önce olduğu gibi bugün de CHP’ye ihtiyacı vardır. Türkiye’nin ciddi ve tutarlı siyaset adamına ihtiyacı vardır. Çünkü Türkiye’de siyaset dejenere oldu, yozlaştı. Bundan kurtarılması gerek. Siyasetin amacı halka hizmet olmalı. CHP olarak biz bunu sağlayacağız. CHP yeniden halkın umudu olmuştur. Yolsuzluğa karşı kararlı şekilde mücadele edecek tek parti CHP’dir. Vurgun ve talan düzenine son verilecektir” diye konuştu.

Ateş, CHP’nin her zaman solda birliğe açık olduğunu ve bu birliğin 80 yıllık CHP’nin çatısı altında olmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Solda birliğin adresi CHP’dir. Üstelik CHP bu çağrıyı yaparken ortaya koyduğu bir kıstası yok. Bu arada ÖDEP, HADEP, SHP ve EMEP arasındaki ittifak görüşmeleri veya bu partiler arasında ittifak yapılması CHP’yi fazla etkilemeyecektir. Bunlar arasındaki birlik zayıf kalır. CHP şu anda Türkiye’nin birinci partisidir” diye konuştu.

Türkiye’de önce hırsızlığın bitmesi gerektiğini vurgulayan dördüncü sıra milletvekili adayı Haşan Kocaaslan ise, ”3 Kasım’da düğünümüz var” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’yi kuran bir parti olarak önce bu ülkenin onurunu kurtarmalıyız. Siyasetçi çalan değil, soyan değil, halkına, milletine hizmet eden, onun mutlu olabilmesi için tüm enerjisini harcayan, bir misyon taşımalı. Bu anlayışla hep birlikte CHP’yi iktidara taşımalıyız. Bu anlayışla Türkiye’yi yeniden kurumlarıyla ayağa kaldırmalıyız, Türkiye’yi yeniden Avrupa’nın saygın bir üyesi, ülkesi haleni getirmek istiyoruz. Ülkeyi tüm ayıplardan kurtarmak boynumuzun borcu olmalıdır.”

Kadınların parlamentoda yeteri oranda temsil edilemediğini ifade eden dördüncü sıra milletvekili adayı Nerin Türkmen, “Cumhuriyetin ilk parlamentosunda daha çok kadın parlamenter varken bu sayı giderek azaldı. Oysa tam tersi olması gerekti, kadın vekil sayısı daha çok olmalı. Toplumun bir kesimi parlamentoda temsil edilir de, diğeri olmaz ise bu demokrasi için bir ayıptır. İşte bu nedenle biz kadınlar geliyor diyoruz. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Türkiye, içinde bulunduğu sıkıntılardan sorunlardan ancak CHP iktidarı ile kurtulacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *