Havaalanının, 4 Mart 2005 tarihinde, pistin yenilenmesi için 2 ay süreyle ulaşıma kapatılacak olması, kentte olumsuz bir hava yaratıyor. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, havaalanının kapatılmasını doğru bulmamakla birlikte, bunun bir teknik zorunluluktan kaynaklandığını belirtti.
Bürokratlar risk almak istemiyor
Havaalanın kapatılması konusunda, başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere ilgili tüm yetkililerle görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Uzer, şöyle konuştu: "Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, havaalanının pist yenileme çalışmaları sırasında kapatılmaması durumunda kazaların meydana gelebileceğini öğrendik. Tabii ki, bürokratlarımız da bu konuda risk alıp havaalanını açık tutmak istemiyorlar. Bizim yedek pistimizin uzunluğu 2 bin 800 metredir. Türkiye'nin birçok ilindeki benzer pistlere her gün bir çok uçak iniyor. Örneğin, Siirt Havaalanı'nın pist uzunluğu-bin 600 metre, Mardin'in 2 bin 500, Adıyaman'ın 2 bin 500, Kahramanmaraş’ınki ise bin 900 metre. Aslında mesele şu, Pamukova'da yaşanan tren kazası sonrasında hiçbir bürokrat hatta siyasiler risk almak istemiyor. Ama bu yanlış bir karar çünkü 1 milyonluk sanayi ve ticaret merkezi olan metropol bir kentin havaalanının 2 ay gibi uzun süreyle ulaşıma kapatılması kabul edilir gibi değil.
Onur Air başvuracak
Uzer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet Hava Meydanı (DHMİ) Genel Müdürü ile de bu konuyu görüştük. THY, DHMİ yetkililerine, Gaziantep'e 2 ay süreyle sefer yapmayacaklarını bildirmiş. Ancak DHM işletmesi yetkileri özel hava yolları firmalarının kendilerine başvurmaları halinde izin verebileceklerini söylemeleri üzerine bizde durumu Özel Onur Air firması yetkililerine illettik. Bunun üzerine Onur Air yetkileri de 1-2 gün içinde DHMİ'ne başvuru yapıp Gaziantep'e günde 2-3 sefer yapabileceklerini söylediler."
Yabancı bir havayolu şirketi de izin isteyecek
Uzer, yabancı bir havayolu firmasının da Gaziantep'e sefer yapmak istediğini öğrendiklerini, bu firmaya da izin verilmesi halinde sorunun çözüme kavuşabileceğini kaydetti.