ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğan, CHP’nin İstanbul adayı

Doğan, CHP’nin İstanbul adayı
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2023 / 12.51
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2023 / 12.53
Aylardır yılan hikayesine dönen, kentin en çok konuşulan konu haline gelen Celal Doğan’ın hangi partiden ve nereden aday olacağı konusunda nihayet karara varıldı.

Önceki gün toplanan parti yönetiminin Celal Doğan’ın İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterme kararı aldığı bildirilirken, dün Kuşadası’ndan telefonla görüştüğümüz Celal Doğan, henüz hiçbir şey netleşmediğini söylerken, sonucun bugün belli olacağını söyledi.

İbre İstanbul’u gösteriyor

Ulusal televizyonlarda gün boyunca İstanbul adaylığının kesinleştiğinin, hatta devreye giren Kemal Derviş’in Deniz Baykal‘ı ikna ettiğini söylenmesi üzerine Doğan, “Yemin ediyorum, henüz kesinleşmiş, net bir durum yok. Ancak ibre İstanbul’u gösteriyor” diye konuştu.

CHP kendi adayını üretir

“Olmazlar” diye nitelendirdiği isimlerle yeniden birlikte çalışamayacak anı söyledi için Gaziantep’ten aday olmak istemeyen Celal Doğan’ın ismi bir süreden beri İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyordu. Dua, Deniz Baykal’ın İstanbul için Ali Müfit Gürtuna‘yı aday gösterme düşüncesini ve çalışmasını, “CHP kendi adayını imal edecek bir işletmedir” sözleriyle durdurmuştu.

Popülaritesi, şansını arttırır

Son seçimlerde İstanbul’da AKP ile CHP oyları arasında 600.000 fark bulunduğuna dikkat çekilirken, siyasi kulislerde CHP’nin İstanbul’da seçim kazanma şansını daha fazla olduğu vurgulandı. Bugün Ankara’ya giderek genel başkanla görüşecek olan Doğan’ın popülaritesinin en yüksek olduğu bilinen İstanbul’dan aday gösterilmesinin kazanma şansını artırdığı belirtildi.

AKP silip süpürecek

Celal Doğan’ın İstanbul’dan aday gösterilmesini kesinleşmesi ile, Gaziantep’in durumu tehlikeye girdi. CHP’nin Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığına kimi aday göstereceği merakla beklenirken, şansı daha da artan AKP’nin üç belediyeyi de almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *