ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doktorlarda aday bolluğu

Doktorlarda aday bolluğu
YAYINLAMA: 11 Aralık 2020 / 18.41
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2020 / 18.41

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nın olağan genel kurul hazırlıkları sürüyor. Şu ana kadar 4 doktorun adaylık için kulis yaptığı öğrenildi. Tabipler Lokali’nde 27- 28 Nisan’da çoğunluk aranmaksızın yapılacak genel kurulda 981 hekim oy kullanacak.

İyi hekimlik inisiyatif grubu olarak yönetime talip olduklarını açıklayan Dr. Nöfer Küllük, hizmeti ilke edindiklerini, hastanelerin tümünün yönetimde temsil edileceğini söyledi. Küllük, “Çalışmak için göreve talip olduk. Yönetime girecek hekimler bilgili, üretken, tutarlı, çalışmayı seven insanlar olacak. Hekimler yardımlaşma sandığını kurmayı amaçlıyoruz. Polis, asker, memur, eczacının var, bizim ki neden olmasın? Hizmet için göreve talibiz, seçimi kazanmasak da önemli değil, itim seçilirse seçilsin yönetimi denetleyeceğiz. Sürekli alternatif bilgilerle hekimlerin daha iyi yerde olması, halka daha faydalı ve gündemde geri kalmaması için çaba göstereceğiz” dedi.

Göz Dr. Vakıf Orhan da, Odayı siyasetin dışında tutarak hekimlerin sorunlarına çözüm aramak için aday olduğunu belirterek, “Bizim siyasetle işimiz yok ve hiçbir siyasi ayrım yapmayacağız. Hekimlerin bilimsel yönden topluma faydalı olması ve mevcut sorunlarına çözüm aramak için görev istiyoruz. Hizmet etmek için bu işe baş koyduk. Takdir meslektaşlarımızın” diye konuştu.

Devlet Hastanesi grubu olarak göreve talip olduklarını belirten Opr. Dr. Cahit Kuyucu, 12 yıldan bu yana Gaziantep’te görev yaptığını ve Oda seçimlerinde şimdiye kadar yalnızca oy kullandığını ifade ederek, “Şimdiye kadar fazla bir aktiflik görmedik. Hekimlerin sorunlarına sahip çıkılmıyor. Kentte başhekimlere saldın oluyor, Oda yöneticilerinden ses yok, böyle olmaz ki. Hekimlerin oyu ile göreve gelen yönetim hekimleri sorgular konuma getirildi. Hekimlerin kişilik ve özlük haklarının yanı sıra onur kaybı da olmuştur. Biz bunların tekrar kazanılması için göreve talibiz. 10 Yıl önce hasta hekimin karşısına ceketini düğmeleyip çıkardı, şimdi tehditle karşı karşıya. Hekimin toplumda saygınlığı kalmadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *