ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GAP’a büyükelçi akını

GAP’a büyükelçi akını
YAYINLAMA: 29 Ocak 2021 / 13.36
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2021 / 13.36
14 ülkenin büyükelçi, müsteşar, başkâtip, maslahatgüzar ve başkonsolosundan oluşan 20 kişilik heyet odağında insan olan sürdürülebilir kalkınma projesi GAP’ı yerinde görmek için bölgeye geliyor.

GAP idaresinden yapılan açıklamaya göre heyet, yarın Ankara’dan Gaziantep’e gelerek, gezi ve incelemelerine başlayacak. 8 Büyükelçi, birer müsteşar, maslahatgüzar, başkonsolos, başkatip ve iki 2. katip ile eşlerinden oluşan heyet, Gaziantep Arkeoloji Müzesi GSO, GTO ve AB Bürosu nu ziyaret ederek OSB’de görüşmeler yapacak.

Zeugma Kazı Alanı ile Birecik’teki Kelaynak Üreme İstasyonu’nu ziyaretten sonra Halfeti’ye geçecek olan diplomatlar, yeniden yerleşim bölgesi Karaotlak ve ÇATOM’da incelemelerde bulunacak. Rum-kale ve teknik turundan Gaziantep’e dönecek olan heyet 2 Haziran’da Şanlıurfa’ya geçiyor. Burada GAP BKİ Bölge Müdürlüğü’nde saat 09.30’da bilgilendirme toplantısına katılacak.

Avusturya, Avusturalya, Hırvatistan, Kore, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İsrail, Yeni Zellanda, Meksika, Makedonya, Şili, Güney Afrika. Rusya ve Irak ülkelerinin temsilcilerinden oluşan heyet, Atatürk Bara-jı’nda incelemelerde bulunacak, Nemrut Dağı’nda gün batımını seyrettikten sonra 5 Haziran’da Şanlıurfa’ya dönecek. Diplomatlar Yakubiye, ÇATOM, Korkulu Araştırma İstasyonu ile tarihi Harran ilçelerini gezerek Bedesten, Balıklıgöl, Bakırcılar Çarşısı, Gümrük Hanı’nı gezdikten sonra Mardin’e geçecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *