ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gazianteplilerin sizden iki dileği var

Gazianteplilerin sizden iki dileği var
YAYINLAMA: 16 Eylül 2024 / 13.08
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2024 / 13.08

1-Gaziantepliler ve sanayicilerimiz, aynı sektörde, aynı makine parkuru, aynı hammadde, aynı enerji ve aynı iş gücü ile üretim yapan iki kentin haksız rekabetle birbirine düşürülmesinin adaletsizlik olduğunu düşünüyor. Bu konuda tek söz sahibi siz olduğunuz için sizin kararınıza saygı duyacağımızı, ancak sizin de devlet olmanın bilinciyle adaletli davranmanızı bekliyoruz.

2 - Hastane binasının nikâh salonu yapılmasına engel olun!

Sayın Başbakan, Gaziantep Çocuk Hastanesi, bölgeye hizmet veren bir sağlık kurumu. Kapasitesinin üzerinde talep olduğu için çok güç şartlarda çalışıyor. Bir yatakta 3-5 çocuk ve refakatçileri birlikte yatıyor. Hastanenin koridorlarına bile yatak konularak aşırı talebe yanıt verilmeye çalışılıyor.

Kolejtepe'de yıllardır hastane olarak hizmet veren bina, sizin emrinizle Sağlık Bakanlığı tarafından Şahinbey Belediyesi'ne verildi. Belediye, her yönü ve konumuyla hastane olarak değerlendirilmesi gereken bu binayı nikah salonu yapacak. Oysa hem Sağlık Müdürlüğü, hem de Tabipler Odası, küçük tadilatlarla Kolejtepe'deki hastane binasının çok kısa sürede Çocuk Hastanesi olarak hizmet verebileceğini söylüyor. Çocuklarımız balık istifi şifa ararken, mevcut bir hastane binasının nikah salonu yapılmasına izin vermeyin.

İl başkanınıza, Büyükşehir Belediye Başkanınıza, Sağlık Müdürü'ne bizzat kendiniz sorun. Hepsinin de tercihlerini hastaneden yana kullandığını göreceksiniz. Gaziantep'te hastaneye bu kadar ihtiyaç varken, nikah salonu konusunda bir aciliyet yokken, bir sağlık kurumunun gereksiz yere fuzuli işgaline izin vermezseniz, Gazianteplileri çok mutlu edersiniz.

Çocuklarımız için hastaneye ihtiyaç var

Gaziantep yaygın basın ve medyanın gündemine sağlık tesislerinin yetersizliği ve ibret verici görüntülerle geliyor. Elimizde hastane olarak kullanılacak mekanlar mevcutken, çocuklarımızın bu çağda böyle bir ortamda şifa aramasına engel olmak sizin elinizde.

Anneler ve çocukları perişan

Anneler ve çocukları hastane ve yatak yokluğunda bu kadar sıkıntı yaşarken, hastane binasının nikah salonu olarak tahsis edilmesi gibi büyük bir hatadan dönülmesini sağlayarak, annelerimize ve çocuklarımıza yardımcı olun.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *