ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GTO Başkanı Aslan’dan cesur açıklama:Türk vatandaşı olan ve kendi dilini konuşana engel olmak doğru değil

GTO Başkanı Aslan’dan cesur açıklama:Türk vatandaşı olan ve kendi dilini konuşana engel olmak doğru değil
YAYINLAMA: 29 Ocak 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2021 / 13.37
AB sözleşmelerinin, AB’ye girecek ülkelerin yasalarını değiştirerek idamı kaldırmasını gerektirdiğini bildiren GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Bin yıldır birlikte yaşadığımız, Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir grubun kendi dillerini konuşmalarını engelleyerek bir yere varamayız” dedi. Aslan, Öcalan’ın idamı konusunda da Türkiye’nin menfaatlerinin ön planda tutulmasını istedi.

GTO’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Aslan, koalisyon hükümetinin 3. yılını geride bıraktığına hatırlatarak, Türkiye’de şu an AB konusunun tartışıldığına dikkat çekerken, “Aralık ayında AB’nin yapacağı toplantıda, Türkiye ile müzakerelerin başlayıp başlamayacağı tartışılıyor. Türkiye, AB sözleşmelerinin tamamına imza atmış durumda. Siyasi partilerin tamamı enflasyonu düşüreceğini, daha adaletli bir gelir dağılımı yapacağını, insan hakları şartlarını kabul edeceğini, seçim öncesi taahhüt ediyor. AB sözleşmesi şartlan ile bizim siyasi partilerin vatandaşa seçim öncesi vadettiği şeyler aynı” diye konuştu.

Aslan, “Her gün insanlarımız İngilizce veya başka dillerde müzik dinliyor. Ülkede bölücüler vardır. Bunlara yasak koysan da koymasan da bildiklerini okurlar. Bunlar diğer etnik kökenli vatandaşlarımızı da provake ediyorlar. Devlet bunlara karşı gerekli tedbirini almalı. Fakat bin yıldır birlikte yaşadığımız, Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir grubun kendi dillerini konuşmalarını engelleyerek bir yere varamayız” dedi.

Öcalan’ın idamı konusuna da değinen Aslan, “Öcalan ülkemizde on binlerce insanımızın ölmesine neden olmuştur. Türkiye’nin menfaatleri ön planda tutulmalıdır. Böyle bir insanı asacağız diye Türkiye’nin tüm şartlarını birer birer kabul ettiği, birçok fedakarlıklar yaptığı AB'yi kaçırmamalıyız. Öcalan, en ağır şekilde müebbet hapisle cezalandırılabilir” diye konuştu.

Devlet Bakanı Kemal Derviş’in ekonomiden sorumlu devlet bakanı olmasına rağmen siyasetle ilgili olarak yaptığı ve erken seçimin bir an önce yapılması açıklamalarının yabana atılacak gibi olmadığını söyleyen işadamları, Türkiye’nin tüm şartlarını birer birer kabul eden fedakarlıklar yapılan AB’nin feda edilemeyeceğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *