ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastaneye yatırmak için iki kez para istedi

Hastaneye yatırmak için iki kez para istedi
YAYINLAMA: 06 Ekim 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2021 / 13.54
Devlet hastanesinde ikinci doktor skandalı! Dr. Kemal Can, hasta yakınlarından para istemekle suçlandı…

Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz doktorlarından Kemal Can’ın bir hastadan haksız yere para aldığı gerekçesiyle hakkında inceleme başlatıldı. Devlet Hastanesi’ne bir süre önce tedavi olmaya gelen Nafiz Körüz isimli hastanın durumu ağır olduğu için yatmasına karar veren Dr. Kemal Can, daha sonra yakınlarına “Hastayı muayenehaneme getirin, yoksa taburcu ederim” dedi. Bunun üzerine hasta yakınlarının kendi aralarında topladığı parayı hekime vererek hastanın hastanede yatmasını sağladıkları, ancak aradan birkaç gün geçtikten sonra tekrar hastayı muayenehanesine çağırmasının hasta yakınlarının tepkisine yol açtığı öğrenildi.

İstanbul’dan gelerek annesinin hastalığıyla ilgilenen Firdevs Erşen, doktorun bu tutumu karşısında şoka uğradıklarını belirterek başlarından yaşanan olayı şöyle anlattı: “Annem ağır hasta olduğu için İstanbul’dan kalkıp geldim. Hastanede yatmasına karar veren Dr. Can, daha sonra annemin muayenehanesine getirilmesini istemiş. Yakınlarımız doktora para vererek hastanede yatmasına ve burada kontrolünü yapmasına razı etmişler. Aradan birkaç gün geçtikten sonra olaya ben tanık oldum, ‘Bu hastayı muayenehaneme getirin, yoksa taburcu ederim’ diye ikinci kez tehditvari konuştu. O zaman “Burası hastane değil mi, niçin buradan bakmıyorsun da muayenehane çağırıyorsun?’ dedim. “Siz bilirsiniz ben de taburcu ediyorum, gidin bildiğiniz yere şikayet edin” diyerek, annemin çıkışını verdi. Sedye ile hastaneden çıkardık. Hipokrat yemini yapan bir hekim bunu nasıl yapar, vicdanı sızlamıyor mu?” diye konuştu. Hasta annesi Nafize Körüz’ü eve getirdikten sonra Dr. Kemal Can hakkında Valiliğe suç duyurusunda bulunduğunu belirten Erşen, olayın peşini bırakmayacağını söyledi.

Dr. Kemal Can hakkında yapılan şikayet üzerine olayla ilgili Valiliğin talimatı üzerine inceleme başlatıldı. Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından olayla ilgili olarak muhakkik tayin edildi. Bu arada olayla ilgili somut delil olmadığı gerekçesi ile muhakkikler, suç unsuruna rastlanılmadığı yönünde rapor hazırladı ve Dr. Can ceza almaktan kurtuldu. Ancak söz konusu iddianın dosyaya girdiği, bu şekilde birkaç şikayet gelmesi durumunda sicilinin olumsuz etkileneceği öğrenildi. Bu arada Dr. Çan'ın hastane başhekimliği için ismi geçen hekimler arasında yer aldığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *