Mart ayında DHMİ tarafından bakım ve tamirat nedeniyle kapatılan ve şu anda tüm uçuşlara hazır hale getirilen Gaziantep Havaalanı'na, başta THY olmak üzere havayolu şirketlerinin hiçbir gerekçe göstermeden uçmak istemediklerini belirtildi.
Havaalanı inşaatının takipçisi olduk
Mart ayında DHMİ tarafından tamirata alınan ve 3 Haziran tarihinde açılacağı bildirilen havaalanı ile ilgili hem DHMİ'nin hem de müteahhit firmaların açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak Havaalanı'nın şu anda inişe hazır durumda olduğunu, DHMI ve Sivil Havacılık kurumu yetkililerinin istedikleri her şeyin fazlasıyla yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Havaalanı inşaatının baştan sona takipçisi olduk. Havaalanını haftanın iki günü belediyemiz yetkilileri tarafından incelenmektedir. Mart ayında havaalanımız bakıma alınırken, sivil havacılık yetkilileri ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin bizden istedikleri bin 500 metre uzunluğundaki pistin yanına sağlı sollu 75'er metrelik yan dolgu yapılmasıydı. Kendilerinin istediklerinden daha fazlasını yaptık. İstenilenin yüzde 50 fazlasını yaptık" dedi.
Eğer onlar inmek istemiyorsa inecek şirketleri biz buluruz
Bazı hava yolları şirketlerinin, tamamen ticari gaye ile "nasıl olsa Gaziantep yolcuları Adana'ya gelip uçağa biniyor" görüşünden hareketle, havaalanının bütün işlemleri bittiği halde Gaziantep'e inmeyi reddettiklerini anlatan Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu işin takipçiyiz. Eğer onlar inmek istemiyorsa, inecek şirketleri biz buluruz. Zaten şu anda inecek şirket var. Bunu THY düşünsün. THY burada büyük oranda yolcu kaybeder. Gazianteplileri hava yolu şirketleri enayi zannetmesin. Şu anda hemşerilerimiz Adana'ya gidip uçağa biniyorlar. Ben Gazianteplileri biliyorum, sabırları taşarsa Adana'dan binmezler. Eskiden olduğu gibi karayoluyla gidecekleri yere giderler."
Gerekirse konuyu eylemsel boyuta taşırız
Gaziantep Havaalanı'nın inşaat ve bakım nedeniyle kapatılmasından sonra, THY'nin Adana'ya inen uçak sayısını 8'e çıkardığını, bunun 6'sını Gaziantep yolcularının doldurduğunu savunan Güzelbey, "Aldıkları 6 uçak dolusu insan, Gaziantep yolcusudur. Zaman gelir bu insanlar artık uçağa binmezler. Gaziantep'in hakkını kimseye yedirmeyiz. Gerekirse bu konuyu eylemsel boyuta taşırız" dedi.
Kilis çevre yolunun kapatılmasını istiyorlar
Güzelbey, havayolu şirketlerinin Gaziantep'e inmemek için geçerli bir mazeret sunmadıklarını, yalnızca havaalanı yolundan geçen Kilis çevre yolunun kapatılmasını istediklerini belirtirken, "Yalnızca Kilis karayolunun kaldırılmasını istiyorlar. Uçak kayıp Kilis çevre yoluna çıkabilir gerekçesini sunuyorlar. 30 senedir uçak buraya iniyor, hiç sorun çıkmadı. Şimdi mi çıkacak" dedi.