ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet iç ve dış politikada başarısız

Hükümet iç ve dış politikada başarısız
YAYINLAMA: 06 Eylül 2021 / 14.17
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2021 / 14.17
DSP Milletvekili Adayı Sadettin Koyun, Cumhurbaşkanı Sezer’in hukukçu olduğunu, bu nedenle veto ettiği yasa değişikliğinin gerekçesini de çok iyi bildiğini belirtti ve “Cumhurbaşkanı Sezer, 57. Hükümet döneminde de birçok yasa değişikliğini veto etti. Onun için Sezer’in tavrı kişiye özel değil” dedi.

Koyun, “Kendisi hukukçu ve verdiği kararın mutlaka hukuksal dayanağı vardır. Bu nedenle yetkisini kullanarak uygun görmediği yasa değişikliğini veto etmiştir. Bu da gayet doğal. 58. Hükümet yöneticilerinin buna alışması gerek” dedi.

Ülke gündeminin böyle konularla meşgul edilmesinin doğru olmadığını savunan Koyun, AKP hükümetinin geçen bir aylık süre içerisinde iyi bir performans göstermediğini açıkladı. Hükümetin gerçek gücünü başarısını önümüzdeki 3-5 aylık dönemde göstereceğini hatırlatan Koyun, “Özellikle dış politikada çok başarısız bir grafik çizdiler. İç politikada yine aynı, keza şu ana kadar hiçbir olumlu icraatları yok. Her ne kadar parlamentoda temsil edilmesek de hükümetin icraatlarını yakından takip edeceğiz, olumsuz olanlara karşı tepki göstereceği, olumlu olanlara ise destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *