ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet sözlerini yerine getirmiyor

Hükümet sözlerini yerine getirmiyor
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 13.17
Hükümetin verdiği sözleri yerine getirmeyerek takiyye yaptığını ifade eden DSP’li Adayı Doğan Öz-demir, CHP’yi de muhalefet yapmamakla suçladı. Özdemir, “Bu hükümetin yaptığı en önemli icraat, siyasi partilere yapılan Hazine yardımını artırmak oldu. Hani para yoktu? Varsa neden çalışanların nemaları ödemiyor? Çiftçinin destekleme primi ödenmiyor” diye tepki gösterdi.

AKP hükümetinin çift başlı olduğunu, Bakanların ayrı baş çektiğini, birinin söylediğini diğerinin yalandığını ifade eden Özdemir, “Yaklaşık iki aydan bu yana iktidarda olan AKP hükümeti, seçim meydanlarında halka verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. Acil eylem planı diye ortaya bir laf attılar ama içi boş, halen bununla ilgili ortada bir uygulamaları ve icraatları da yok. Çiftçiye ucuz mazot vereceklerini vadettiler, memurun nemasını ödeyeceklerini, memuru enflasyona ezdirmeyeceklerini, çiftçinin destekleme primini ödeyeceklerini söylediler, ama bunların halen hiçbirini yapmadılar. Türkiye’nin çözüm bekleyen acil, bir yığın sorunu varken türban meselesiyle Erdoğan’ı Başbakan yapmakla uğraşıp duruyorlar. Sanki ülkenin en öncelikli sorunu buymuş gibi suni gündem yaratıyorlar. Bir yandan para yok diyorlar, ama diğer yandan siyasi partilere Hazine yardımı artırılıyor. Sanki başka yapacak iş yokmuş gibi gelir gelmez bunu artırdılar” dedi.

  1. Hükümet savaşa karşı olduğu için bilinçli olarak ABD’nin oyunlarıyla iktidardan uzaklaştırıldığını söyleyen Doğan Özdemir, 58. hükümetin ise tam tersi ABD’nin emir eri gibi hareket ederek, ne derse onu yapacağını yapılan görüşmelerden de bunun net olarak görüldüğünü açıkladı.

Öte yandan parlamentoda bulunan CHP’nin hükümetin yanlışlarına ve izlediği tutarsız, politikalara karşı muhalefet görevini yapmadığına dikkat çeken Öz-demir, “CHP parlamento dışındayken çok daha sert muhalefet yapıyor ve olayların peşini bırakmıyordu. Ama şimdi parlamentoya girdi, AKP ile farkı kalmadı. Sesini çıkarmıyor. CHP muhalefetin gereğini yerine getirmeli. Tek yaptıkları Erdoğan’ı Başbakan yapmak için çaba göstermek. Muhalefet bu olmamalı. Gelişmelerle ilgili olarak halkı da bilgilendirmeleri gerek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *