ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak halkı savaşla ilgilenmiyor

Irak halkı savaşla ilgilenmiyor
YAYINLAMA: 03 Ekim 2021 / 17.05
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2021 / 17.05
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Batallı, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in Irak’a yaptığı gezinin olumlu geçtiğini söyledi.

Batallı, “Irak halkı Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyor. Savaşla hiç ilgilenmiyor” dedi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in Irak’a yaptığı gezide yer alan Batallı, Irak halkının, ‘savaşı umursamadığını ifade etti. Batallı, “Iraklılar, bir dolara iki bin dinar veriyor. Bin dolara 2 milyon dinar alabiliyorsun. Körfez Savaşı öncesi iki milyon dinarı olan, yedi milyon dolar alıyordu, şimdi durum tersine döndü. 7 Milyon dolar, bin dolar ediyor. Eskiden 3.40 dolara bir dinar alıyorduk. Şimdi o bitti. Memur ayda 10 dolar maaş alıyor. Bu 200 bin dinar ediyor. Hükümet, 5 kişilik bir aileye 5 adet sabun, ihtiyacı" kadar yağ, nohut, pirinç, mercimek, et ve meyve hariç gıda maddelerini bedava veriyor. Halk Saddam rejiminden memnun. Kimse, Saddam adını ağzına alamıyor. Ama onu seviyorlar.”

Irak’ta, Türk işadamlarına verilen yemekte 10 Bakan bulunduğunu söyleyen Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Hububat-Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Batallı, “Kür-şad Bey, iyi hazırlanmıştı. Medyada çıkan bazı haberler, Irak Başbakan Yardımcısının, Kürşad Bey'i azarlamasına yönelik yayınları tamamen uydurma. İki ayrı devleti temsil edenler neden bu nezaketsizliği yapsın ki? Böyle saçmalık olur mu? Harp çıkarsa bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Forsmajör olur, kontratlar iptal edilir. Sadece bu gidişimizde Gaziantepliler olarak 40-50 milyon dolarlık anlaşma yaptık. Bu işçiye aştır, şoföre iştir, devlete döviz ve KDV girdisidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *