ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamu yatırımları için 30 trilyon ayrıldı

Kamu yatırımları için 30 trilyon ayrıldı
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2023 / 12.57
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2023 / 12.57
Kamu yatırımlarına 2004 yılı için 30 trilyon TL’nin üzerinde ödenek ayrıldığı bildirildi. Ak Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’teki kamu yatırımları ve yatırımlar için ayrılan ödeneklere ilişkin değerlendirmede bulundu.

2004’ün Gaziantep’te önemli yatırımların hayata geçirildiği yıl olacağını ifade eden Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sağlık sektörüne ilişkin olarak 300 yataklı Şehitkamil Devlet Bölge Acil ve Yardım ve Travmatoloji Hastanesi için 3,5 trilyon, Organ Nakli ve Hemodiyaliz Merkezi bina inşaatı için 500 milyar, Nizip Devlet Hastanesi Acil Servis merkezi İnşaatı için 10 milyar TL, Oğuzeli içme suyu projesi için 3,5 trilyon, GAP Kayacık Barajı ve Sulama Projesi içinde 1 trilyon, Karkamış barajı ve HES projesi içinde 2 trilyon TL ödenek ayrıldı.”

Hükümetin, Gaziantep’teki Zeugma Antik Kenti’nin Gaziantep ve Türkiye için ifade ettiği anlamı bilincinde olduğunu belirten Şahin, kültür ve turizm bakanlığının Zeugma ve yarım kalan müze inşaatı için yaklaşık 1 trilyon TL kaynak tahsis edeceğini bildirdi. Projeye bakanlık kadar Gaziantep İl Özel İdare Müdürlüğü’nün de katkıda bulunacağını bildirdi. Gaziantep Güreş Eğitim Merkezi için 420 milyar, Nizip Organize Sanayi bölgesi için 300 milyar TL ödenek ayrıldığını dikkati çeken Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Eğitim sorununun yalnızca devletin çabasıyla çözümlenmesi olanaksız. Bu nedenle başlatılan okulunu yap adını yaşat kampanyası sürüyor. Bu kampanyayla Gaziantep’te adeta bir eğitim seferberliği başlatıldı. Bu arada, 2004 yılında Gaziantep Üniversitesi’nin projelerinin tutara, 8 trilyon TL’ye ulaştı. Gaziantep’e yeni bir adliye binası yaptırmak için 4 trilyon TL ödenek ayrıldı. Ayrıca, Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu, Gaziantep çevre yolu, Gaziantep-Kilis karayolu ile Gaziantep havaalanına ilişkin yatırımlara da devam edilecek.”

Şahin, AK Parti Hükümeti’nin enflasyonu düşürdüğünü, yolsuzluğun önüne set çektiğini, piyasalarda canlanma sağladığını belirterek, benzer olumlu gelişmenin yatırımlarda da yaşanacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *