ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kanser Hastanesi Haziran'da tamamlanacak

Kanser Hastanesi Haziran'da tamamlanacak
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 12.25
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 12.25

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Şube Başkanı Dr. Alaettin Demircan, yapımı devam eden Gaziantep Kanser Hastanesi'nin, Haziran ayında hizmete gireceğini söyledi.

Demircan, sanayileşmiş kentlerde sık görülen kanser hastalığı ile daha etkin mücadele etmek için tam donanımlı hastanelere ihtiyaç duyulduğunu, kanser hastalığında erken teşhis ve tedavinin çok önemli olduğunu belirtti. Gaziantep'in kanser hastalığının yaygın olduğu iller arasında bulunduğunu bildiren Dr. Demircan, "İl genelinde 10 bin kanser hastası olduğu tahmin ediliyor. Sadece 2004 yılında, binin üzerinde yeni kanser vakası tespit edildi" dedi.

Temeli 1999 yılında atılan Gaziantep Kanser Hastanesi'nin Haziran ayında hizmete girmesi ile birlikte kanser hastalığı ile daha etkin mücadele etme imkanına kavuşacaklarını kaydeden Demircan, şöyle konuştu: "Kanser Hastanesi'nin yapımı için uzun bir mücadele döneminden geçtik. Hastane için şu ana kadar 2 milyon doların üzerinde bir harcama yapıldı. Tabi ki bu rakama, değişik kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin katkısını dahil etmiyoruz. Binamız, tamamlanmak üzere. Hastanemiz sadece Gaziantep'e değil, bölge illerindeki kanser hastalarına da hizmet verecek. Hastanemizin iç donanımı için de paraya ihtiyaç var. Cihazlar için 10 milyon dolarlık bir kaynak gerekiyor. Bu kaynağı bulup, tam donanımlı modern bir hastane haline gelmek istiyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *