ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KOBİ'lere 1 milyon 60 YTL destek verildi

KOBİ'lere 1 milyon 60 YTL destek verildi
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 15.23
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 15.23

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Gaziantep İşletme Müdürü Ali Ihsan Mutlu, Gaziantep'teki KOBİ'lere geçen yıl 1 milyon 60 bin Yeni Türk Lirası (1 trilyon 60 milyar lira) destek verdiklerini söyledi.

Mutlu, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik yolunda ilerleyen Türkiye'deki KOBİ'lerin yeni koşullara uyum sağlamalarına katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Firmaların verimlilik ve ürün kalitesini artırarak ihracata yönelebilmeleri için değişik destek paketleri uyguladıklarını ifade eden Mutlu, şunları anlattı: "2004 yılında bize başvuran toplam 342 KOBİ'ye destek verdik. Destek verdiğimiz KOBİ sayısını yeterli bulmuyoruz, daha fazla KOBİ'ye destek olabilme çabamızı sürdürüyoruz. Desteklerimizden 1 ile 150 arasında işçi çalıştıran ve imalat yapan işletmeler yararlanıyor. Sağladığımız desteklerin bir bölümü geri ödemeli olmakla birlikte hibe olarak verdiğimiz destekler de var." Mutlu, geleneksel üretim ve pazarlama yöntemlerinde ısrar eden işletmelerin, artan rekabete dayalı yeni piyasa koşullarında varlıklarını sürdürebilmelerinin olanaksız hale geldiğini, desteklerinden yararlananların bu gerçeği fark eden işletmeler olduğunu vurguladı. KOBİ'ler aracılığıyla ülke sanayisinin gelişmesine katkıda bulunduklarını ifade eden Mutlu, "Bize başvuran firmalara destek olmaya çalışmakla birlikte biz KOBİ'lerimizin ayağına gidiyoruz. Onları kendilerine verdiğimiz destekler konusunda bilgilendiriyoruz" dedi.

Mutlu, KOSGEB'in desteklerinden olabildiğince fazla işletmenin yararlanmasını sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *