ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kötü günlerin başlangıcı mı?

Kötü günlerin başlangıcı mı?
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 12.59
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 12.59
Hablemitoğlu suikastı endişeyle karşılanıyor.

Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Gaziantepli parlamenterler tarafından da şiddetle kınanarak, katillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesi istendi.

CHP Gaziantep Milletvekili eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, Hablemitoğlu’nun kafasından vurulmasının düşündürücü olduğunu ifade ederken, “Böyle cesur beyinler kolay yetişmiyor. Doç. Dr. Hablemitoğlu araştırmacı bir insandı. Sürekli insanları eğitmeye yönelik konferanslara katılırdı. Demokrat, aydın, düşünen bir insandı. Fetullah Gülen aleyhine şahitlik yapan cesur yüreklerden biriydi. Ama terör ona daha fazla izin vermedi. Sanki düşüncesine sıkılmış gibi direkt kafasına ateş açılarak öldürüldü. Bu, tesadüf veya sıradan bir ölüm değil. Olayın çok yönlü olarak araştırılıp sorumluların yakalanması ve yargıya teslim edilmesini istiyoruz” dedi. Yılmaz, Hablemitoğlu’nun öldürülmesinin 12 Eylülün başlangıcı olmamasını temenni ettiklerini belirtti.

Turizm eski Bakanı Mustafa Taşar ise, Hablemitoğlu’nu tanımadığını, ancak kim olursa olsun bu tür cinayetleri nefretle kınadığını belirterek, Türkiye’nin sıcak bir gündem içinde bulunduğunu söyledi. Taşar, “Bir yandan AB, diğer yandan Irak savaşı hazırlığı var. Böyle bir ortamda bu tür cinayetlerin olması elbette düşündürücü. Umarız bu son olur. Böyle cinayetler AB sürecindeki ülkede rahatsızlık verir” diye konuştu.

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Üzer de cinayetin zamanlamasının çok manidar olduğunu belirterek, tahmin edilen tehlikenin olmamasını temenni ettiklerini açıkladı. Üzer, “Önce Hablemitoğlu’nun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cinayet, Türkiye’de emeli olan karanlık güçlerin bir oyunu. Bu tür olayların yaşanması çok üzücü. Dolayısıyla cinayet bizi derinden üzdü. Olayın bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum, faillerinin de en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğine inanıyorum. Zaten bu konuda Bakanlığın titiz bir çalışması var” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *