ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“MHP, halkın duygularıyla oynuyor”

“MHP, halkın duygularıyla oynuyor”
YAYINLAMA: 11 Mart 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 11 Mart 2021 / 13.40
Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana hiçbir hükümet döneminde ülkenin bu kadar sıkıntı çekmediğini ifade eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Harun Çelik, koalisyon ortaklarının vatandaşın karşısına çıkacak yüzlerinin kalmadığını açıkladı.

Ülke insanının yüzde 90’ınm ülkenin başbakansız yönetildiğine ve erken seçime gidilmesi gerektiğine inandığını belirten Çelik, koalisyon ortaklarının kamuoyunun bu isteğine uzun süre kulak tıkadığını vurguladı. İktidar ortaklarının halkın gözüne şirin gözükmek için her türlü oyunu oynadığını söyleyen Çelik, “Şimdi bir de alternatif hükümet oyunları başladı. ANAP-DYP ve Ecevit’siz DSP olarak yeni bir koalisyon oluşturulması gündeme geldi. Bunun üzerine Bahçeli rest çekerek hodri meydan dedi. Biz AK Parti olarak Bahçeli’nin bu çıkışını samimi bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Çelik, “ 3 Yıl önce hükümet oluşturulurken her protokolün altına imza atıyorlar, seçmenlerine verdikleri sözleri yerine getiremedikleri için imza attıkları şeylere karşıymış gibi bir hava vermek istiyorlar. Bu oyunlar sadece seçmene şirin görünme oyunudur. Ancak vatandaşlarımız neyin ne olduğunu artık çok iyi görmekte ve bu partiler, seçime girdikleri zaman bir daha meclise sokmayacaklardır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin mevcut hükümet döneminde yüzde 10’luk bir küçülme yaşadığını, 43 milyar dolar olan iç borcun 93 milyar dolara yükseldiğini bildiren Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “57. Hükümeti oluşturan siyasi partilerden biri oy alma uğruna halkın duygularıyla oynayarak, diğeri de AB konusunu kendine siyasi malzeme yaparak hareket etmişlerdir. Seçim sırasında verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmediler. Bu nedenle halkın karşısına çıkma konusunda bir eziklik hissediyorlar. Şimdi ülke bir erken seçim havasına girdiği için, iktidar partileri yine çeşitli oyunlar oynayarak oy avcılığına başladı. Halkın ümidinin kalmadığını erken seçim istediğini gören Bahçeli, bu kez erken seçimi kendisine siyasi malzeme yaparak oy alma telaşında.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *