ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milli Eğitim’de sahte diplomalı öğretmenliği önleme çabası

Milli Eğitim’de sahte diplomalı öğretmenliği önleme çabası
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 13.28
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 13.28
İI Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilde görev yapan öğretmenlerden noterden onaylı diplomaları istendi. Eğitim Sen Gaziantep Şubesi yetkilileri, eğitimin aksamaması için uygulamanın yaz dönemine ertelendiğini kaydetti.

Geçmiş dönemlerde bazı kişilerin başkalarının diplomalarıyla öğretmenlik yaptığının ortaya çıktığını bunun da meslek üzerinde olumsuz etki» yarattığını söyleyen sendika yetkilileri, “Bu olumsuzlukların önüne geçmek isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerden noter tasdikli diplomalarını istedi. Ancak, yapılan girişimler sonunda belirtilen süre uzatıldı ve bitirilen üniversitelerle yazışarak öğretmenlerin mezuniyetlerini teyit ettireceğini belirtti. Sadece teyit ettirilmeyen belge sahiplerinden onay istenecek. Girişimimiz sonucu yaşanan sorun çözülmüş olup öğretmen arkadaşların maddi anlamda yaşayacağı problem kalmamıştır” dedi.

Memur ve hizmetlilerin de diplomalarının bitirmiş oldukları okullara yazılar yazılarak teyit ettirileceğini kaydeden sendikacılar, “Görüşmelerimiz sonucunda öğretmenlerin ekonomik anlamda kazanımları olmuştur. Sürecin uzatılmasıyla da eğitim öğretim aksatılmadan sorun yaz döneminde çözülmek üzere milli eğitim gerekli çalışmaları başlatmıştır. Milli Eğitimin bu davranışı işyerlerinde olumlu bir hava yarattı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *