ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mobilya sektöründe kapasite yüzde 30’a kadar geriledi!..

Mobilya sektöründe kapasite yüzde 30’a kadar geriledi!..
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 13.29

Mobilya sektörü krizi atlatamadı. Esnafın bir bölümü mesleği terk ederken, bir kısmının kepenk kapattığı, sektörde üretim kapasitesinin yüzde 30’larda seyrettiği kaydedildi. Mobilyacılar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, halen Odaya kayıtlı 600 civarında üye bulunurken, kayıtsız çalışanların sayısının bin civarında olduğunu belirterek, “Bir yandan iş yok, esnaf boş oturuyor, diğer yandan meslekle ilgisi alakası olmayanların açtığı kayıtsız işyeri sayısı artıyor. Denetim yok. Bağ-Kur, SSK, maliye esnafın sırtında büyük bir kambur. Esnaf ödemesini yapamıyor, çünkü iş yok” diye konuştu.

Büyük mağazaların sattığı ürünlerden daha kaliteli imalat yaptıklarını, ancak tanıtım eksiği nedeniyle iş yapamadıklarını söyleyen Yavuz, büyük mağazaların pahalı ürünlerini taksitle vererek müşteriyi çektiğini söylerken, “Gaziantep’e dışarıdan kalitesiz mobilya geliyor. Gaziantep imalatı mobilyalar bunlardan daha kaliteli. Oda’ya kayıtlı esnaftan alış-veriş yapılırsa hiçbir zaman mağdur olunmaz. Ürün satın aldıktan iş-yeriyle mutlaka sözleşme imzalasınlar. Oda tarafından hazırlanan sözleşme formunda malın cinsi, rengi, taksit durumu gibi maddeler yer alıyor. Mobilyası özürlü ya da hileli olanların değiştirme hakkı var. Bu nedenle mutlaka sözleşme imzalansın. Bu şikayetler mutlaka Oda’ya veya Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılmalı” dedi.

Büyük mağazalara karşı küçük esnafın şirketleşmeye gitmesi gerektiğini, aksi halde rekabet şansının bulunmadığını söyleyen Yavuz, özellikle hammadde konusunda sıkıntı çektiklerini, 3-5 esnafın pazarı istedikleri gibi yönlendirdiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *