ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Müşteriniz devlet olunca, özel hastane açmak cazip hale geldi

Müşteriniz devlet olunca, özel  hastane açmak cazip hale geldi
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2024 / 15.54
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2024 / 15.54

Gaziantep, Güneydoğu'nun Tıp Merkezi oluyor

Emekli Sandığı üyelerinin özel hastanelerden de hizmet alabilmesi ve SSK'lı hastaların 90 günü geçen hastalıklarının tedavisinde özel hastanelerden yararlanabilmesinin özel sağlık kurumları ve hastane açmayı cazip hale getirdiği belirtildi.

Sağlık kuruluşlarının yüzde 50'sinden fazla yeni yatırım var

Özel hastane açmanın cazip hale gelmesiyle birlikte kentimizde mevcut sağlık kurumlarının yarısı kadarının kısa bir süre içinde faaliyete geçmeye hazırlandığını belirten Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, "Şu anda Gaziantep'te özel ve resmi kurumlara ait 2 bin 157 yatak kapasitesi var. Ancak bunların yanı sıra gerek özel sektörün gerekse de kamunun sağlık yatırımları azımsanamayacak düzeyde. İnşaatı başlayan ve projesi hazırlanan sağlık kurumlarının hizmete geçmesiyle birlikte şu anki sağlık imkanlarının yüzde 50'sindan fazlası kadar sağlık yatırımları Gaziantep'e kazandırılacaktır" dedi.

Ek binalar ve yeni hastaneler yapılıyor

Sanko Tıp Merkezi'nin ve Tam Med'in ek binalar yaparak kapasitesini artırmayı amaçladığını bunun yanı sıra yeni hastane inşaatları için başvurular yapıldığını belirten Yıldırım, "Sanko Tıp Merkezi, 75 yataklı ek bina yapmayı düşünüyor. Tam Med İnönü Caddesi'ndeki ek binasına yüzde 25 kapasite artımını gerçekleştirdi yakında hizmete açacak. Karataş'ta radyasyon onkoloğu, radyoterapi ünitesi de bulunan 25 yataklı özel bir onkoloji merkezi kuruluyor. Grand Otel'in karşısında Gazi Medikal, tüm üniteleri bulunan bir hastane yaptırmayı planlıyor. Halil Boyunsuz ve bir kaç arkadaşı İncilipınar Mahallesi'nde özel kulak burun boğaz hastanesi kuruyor. Aralarında kadın doğum ve çocuk hastanesi projesi de bulunan bir kaç proje daha var ancak bunlar resmi olarak henüz başvurusunu yapmadı" şeklinde açıklama yaptı.

Yeter ki sağlık yatırımları artsın

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü olarak Gaziantep’in daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için girişimcilere her türlü kolaylıkları sağladıklarını ve bundan sonra da sağlayacaklarını belirten Yıldırım şunları söyledi: "Gerek özel sektör, gerek üniversite gerekse de özel sektör girişimcilerinin kentimize yapmayı planladığı her türlü sağlık yatırımlarına destek vermeye hazırız. Yatırımcı kim olursa olsun, kente yapılan sağlık yatırımları Gaziantepliler ‘in daha iyi şartlarda ve kent dışına gitmeden Gaziantep'te sağlık hizmeti almasına neden olacak. Bu nedenle de insanların işini kolaylaştırmak ve yatırımların Gaziantep'te yapmalarına yardımcı olacağız" diye konuştu.

Devlet eliyle yürütülen sağlık yatırımları da var

Özel sağlık yatırımlarının yanı sıra sağlık alanın ciddi anlamda kumu yatırımları da bulunduğunu belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "300 Yataklı Şehitkamil İlçesi Acil Yardım Travmatoloji Hastanesi'nin fiziki gerçekleşmesi yüzde 65, inşaat yatırım programında yatırım devam ediyor. Ödemelerde bir sorun çıkmazsa, 2006'da tamamlanacak. Devlet Hastanesi'nin hemodiyaliz ameliyathane ve uzman doktor muayene odası ek bina inşaatı devam ediyor, bunun da fiziki gerçekleşmesi yüzde 70 Haziran veya Temmuz'da tamamlanacak. Devlet Hastanesi 25 yataklı dahiliye bölümü ek inşaatı devam ediyor. 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi'nin arkasında yer alan 96 dönümlük Maliye Bakanlığı’na ait yerin Sağlık Bakanlığı'na tahsisini gerçekleştirdik. 400 yataklı Bölge Eğitim Hastanesi yatırım programına alındı."

Mevcudun yarısı kadar yeni yatırımlar var

Gaziantep merkezinin yanı sıra ilçelerde de devlet eliyle sağlık yatırımlarının yürütüldüğünü belirten Yıldırım, özel ve kamu yatırımlarının tamamlanması durumunda sağlık alanında var olan kapasitenin yüzde 50'sinden daha fazla yeni hastane ve sağlık kurumları açılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *