ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nükleer Tıp Merkezi’nde haftada 300 hastaya hizmet verilecek

Nükleer Tıp Merkezi’nde haftada 300 hastaya hizmet verilecek
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2025 / 14.44
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2025 / 14.44

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Bilgin, 1 milyon YTL'ye mal olan Nükleer Tıp Merkezinde haftada 300 hastaya çağdaş sağlık hizmeti vereceklerini söyledi. 31 Ekim 2005 pazartesi günü hizmete girecek olan Nükleer Tıp Merkezinin, özel bir firma tarafından yapıldığını ve bu konuda bir harcama yapmadıklarına dikkat çekti.

Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, tıp alanında da pek çok gelişmeler ve ilerlemeler kaydedildiğine işaret eden Dr. Bilgin, şu bilgileri verdi: 'Tıpta, çeşitli fizyolojik ve fonksiyonel olayların anlaşılmasına yardımcı olarak temel bilimlere ışık tutan nükleer tıp yöntemleri ile hastalıkların tanısı, tedavisi ve takibinde yeni ufuklar açılıyor. Dünyada bu gelişmelere paralel olarak Türkiye'de son 30 yılda nükleer tıp hayli yol almış ve yaygınlaşmıştır. Bu bağlamda hastanemizde de nükleer tıp birimini hizmet satın alımı yoluyla kurmanın ve hastalarımızı teknolojinin yeni bir çeşidinden yararlandırmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bilindiği gibi nükleer tıp vücuttaki her organ için ayrı ayrı hazırlanmış radyofarmasofik adı verilen ajanları kullanarak organların fizyopatolojisini araştıran bir bilim dalıdır. Örneğin miyokart perfüzyon sintigrafisi ile hem kalbin fizyolojisini ve hem de çeşitli hastalıkları teşhis edebilmekteyiz. Bunun gibi vücuttaki diğer hastalıklar da nükleer tıp yöntemiyle teşhis edilebilmektedir."

Nükleer Tıp Merkezinin modern cihazlarla donatıldığını kaydeden Dr. Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezde, tek başlı GAMA kamera, 2 efor cihazı ve diğer nükleer tıp donanımları mevcut. Birimde miyokard perfüzyon sintigrafisi, akciğer perfüzyon ve ventilasyon sintigrafisi. kemik sintigrafisi. DTPA ve DMSA böbrek sintigrafisi, tiroid sintigrafisi, karaciğer-dalak sintigrafisi. paratiroid sintigrafisi ve beyin sintigrafisi gibi tetkikler yapılabiliyor.

Nükleer Tıp Merkezi'nde, haftada 100 kalp sintigrafisi, 50 tiroid sintigrafisi, 20 kemik sintigrafisi. 10 DTPA böbrek ve 20 DMSA böbrek-sintigrafisi başta olmak üzere haftada en az 300 hastaya hizmet vermeyi planlıyoruz." Dr. Bilgin, halen yapımı devam eden Kroner Anjiyo Ünitesinin de bir ay içerisinde hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *