ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ölecekseniz sakın mesai saatini şaşırmayın!

Ölecekseniz sakın mesai saatini şaşırmayın!
YAYINLAMA: 28 Şubat 2024 / 15.39
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2024 / 15.39

Büyüklerimiz dua ederken, “Allah elden ayaktan düşürmesin” derdi. Şimdilerde bir de buna “Allah’ım beni mesai saatleri içinde yanına çağır” eklenmiş. Çünkü Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığı'nda saat 18:30’dan sonra cenaze arabası gönderilmediği için cenazelerin ortada kaldığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz mezarlık görevlileri, bir süreden beri 18:30’dan sonra şoförlerin mesaisi bittiği için cenaze arabası gönderilmediğini belirtirken, “Arabamız var, ancak şoförlerimiz 18:30’da gittiği için vatandaşa cenaze arabası gönderemiyoruz. Kimsesi olmayanların cenazesini de komşuları veya yardımsever insanlar getiriyor” diye konuştu.

Kimsesiz de olsa kimseye yardım edilmiyor

Mezarlıkta da mesai saati uygulandığını, 18:30’dan sonra cenazeler için araba gönderilmediğini belirten vatandaşlar, “Gündüz saatlerinde cenazemiz olduğunda araba gönderiliyor ve cenazemizi taşıyabiliyorsunuz. Ancak saat 18:30’dan sonra mezarlıkta görev yapan şoför bulunmadığı için size cenaze arabası yollamıyor. Hasbelkader o saatte bir cenazemiz varsa ve en azından mezarlık morguna kaldırmak isterseniz kendi imkanlarınızla cenazeyi taşıyacaksınız. Yoksa cenaze ertesi gün 11:00’e kadar ortada kalıyor” dedi.

Araba var şoför yok

Mezarlıkta 11:00 ile 18:30 arasında cenaze arabası ve bu arabaları kullanan iki şoförün olduğu ancak şoförlerin mesailerinin 18:30’da bitmesi üzerine cenazeyi taşıyacak kimsenin bulunmadığını, kimsesi olmayanlara da bu saatlerde müdahale edilemediği belirtilirken, “Sokakta yaşayan kimsesi olmayan ya da akli dengesi yerinde olmayıp yaşamını kaybeden vatandaşları kendi imkanlarıyla getirebilirsek kabul edildiği belirtildi. Kimsesiz de olsa kimse saat 18:30’dan sonra yardım edilemediği ve kesinlikle araç gönderilmediği açıklandı. Mezarlık yetkililerine, “Eskiden kimsesizleri belediye kaldırırdı. Diyelim ki biz yakınlarımızı kendi imkanımızla taşırız. Ancak binlerce sokak çocuğu ve kimsesiz insanların olduğu bu kentte komşusu ve yakını olmayanlar nasıl mezarlığa yetiştirilecek” dediğimizde görevli, “Kim olursa olsun şoförümüz olmayınca nasıl getirelim? dedi. Mezarlıkta araba bulunduğu ancak şoför olmadığı için hizmet verilemediği belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *