ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ölüm oruçlarının önüne geçilsin

Ölüm oruçlarının önüne geçilsin
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 13.00
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 13.00
Dünyanın çağdaşlaşmaya aday olduğu 21. yüzyılda birçok ülkede hala insanların yaşamsal ve hukuki haklarını sağlayacak düşünce ve yaşam ortamı yaratılmadığını söyleyen TAYDER üyeleri Adalet Bakanlığı’na her türlü tecridin kaldırılmasını içeren 100 tane faks çekti.

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYDER) üyelerinden bir grup, dün PTT Merkez Şubesi’ne gelerek istemlerini içeren hazır dilekçeleri Adalet Bakanlığına gönderdi. Ülkemizde yıllarca süren şiddet olayları ve çatışmak ortamdan dolayı birçok kişinin tutuklandığını ifade eden TAYDER üyeleri, Kürt halkının en temel hakkı olan kendi dilini ve kültürünü yaşama taleplerinin herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Bu arada, 19 Aralık 2000’de yapılan cezaevleri operasyonun insanlığa yapılan bir saldırı olduğu ifade edilen faksta şu görüşlere yer verildi; “Bu saldırıyı kınıyorum. Saldırının üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen son olarak, 16 Aralık 2002 tarihinde 102. ölümün yaşandı. Bugün bile hala hiçbir adımın atılmaması vicdanın kabul edeceği bir durum değil. Bu nedenle bir an önce her türlü tecritin kaldırılmasını, saldırı ve imhaların durdurulmasını, F tipi ve hücre tipi cezaevlerinin kaldırılmasını, tüm mahkumları kapsayan genel bir affın çıkarılmasını talep ediyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *