ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Örgütlü toplum için sendikalaşma gerek

Örgütlü toplum için sendikalaşma gerek
YAYINLAMA: 18 Eylül 2023 / 19.26
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2023 / 19.26
Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, örgütlü ve yöneten bir toplum olabilmek için sendikacılık anlayışının yerleşmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te memur sendikasına (memur-sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Seminerde konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, sendikacılığın “biz” kavramına sahip çıktığını, bunun örgütlü ve demokratik toplumun gereği olduğunu söyledi.

Örgütlü ve yöneten bir toplum olabilmek için sendikacılık anlayışının yerleşmesi gerektiğini bildiren Gündoğdu, sendikacılığın bencil bir takım anlayışlara karşı çıkmak için var olduğunu belirtti. Ahmet Gündoğdu şöyle konuştu: “Bir kesim de var ki; onlar rant peşindedir ülkenin herhangi bir köyünde yapılacak okulun o yörenin gelişmesine yapacağı katkıyı değil, o okulun yapımından elde edeceği geliri düşünür. Bu menfaat kesimi, eğitimin gelişmesine ve kalitesine katkı sağlayacak fikirler üreteceklerine, rant elde etmeye çalışırlar.

İşte sendikacılık bunun için vardır, sen ben değil, biz kavramının olduğu bir anlayıştır. Örgütlü ve yöneten bir toplum olabilmek için sendikacılık anlayışının yerleşmesi gerekiyor. Bunun için de demokrasi kültürünün yaygınlaşması lazım. Bu kültürü, bizler aydın ve ileriyi gören insanlar olarak çocuklarımıza ve öğrencilerimize öğretmeliyiz. Aksi takdirde gelecekte de anne ve babalarımızın bize öğrettiği gibi körü körüne itaat eden bir toplum olmaktan ileri gidemeyiz”

Gündoğdu, 2.5 milyon kamu çalışanının yüzde 60’ının sendikalı olmadığını, bu kesimin sendikalı olabilmesi için tüm üyelerin bu konuda titizlikle çalışması gerektiğini de belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *