ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Parti enflasyonu istikrarsızlık yaratıyor

Parti enflasyonu istikrarsızlık yaratıyor
YAYINLAMA: 29 Mart 2021 / 13.00
GÜNCELLEME: 29 Mart 2021 / 13.00
Türkiye'de parti enflasyonu yaşandığı ve bunun siyasi krize yol açtığını ifade eden DYP eski İI Yönetim Kurulu Üyesi Emel Çetin, dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde bu kadar parti olmadığına dikkat çekti. Çetin, bu kadar partinin yarattığı siyasi istikrarsızlığın faturasını toplumun çektiğini vurguladı.

Sağda ve solda belli sayıda parti olması gerektiğini ifade eden Çetin, “Bu kadar çok partiyle ülkenin sorunları çözümlenemez. Aksine sorunları daha da büyür ve çözümü güçleşir. Zaten yeni kurutan partilerin eskilerden farkı yok” dedi. Çetin, “AKP kuruldu, SP’den ne farkı var? AKP’ye SP çevresindeki seçmen gitti. YTP kuruldu, DSP’den ayrılanlar geldi. Başka hiçbir destek yok. Buralarda siyaset yapanların zaten yüzde 90’i eski siyasetçi. Yenilerin oranı çok düşük. Siyasetle uğraşanlar halkın sorunlarına çözüm olmalı. Vatandaş sorununu çözebilmek için illa araya siyasetçi sokmak zorunda kalmasın. Bu alışkanlık bırakılsın” diye konuştu.

Çetin, “Parti kurmak bu kadar kolay olmamalı. Canı sıkılan, liderine küsen işini yaptıramayan ayrılıp parti kuruyor. Siyaset kişisel menfaat için kullanılmamalı. Halkın seçtiği insanlar kendilerine hizmet ediyor. Temsil ettiği kitleyi seçildikten sonra unutuyor. Milletvekilleri seçim sırasında seçmenden yetkiyi alıyor, seçildikten sonra unutuyor. Vekillik sorumluluk ister. Ne gerek var 48 tane partiye. Yarın seçim olsa en az bunun 22’si seçime girer. Peki, o zaman oy pusulası için kitapçık mı bastırılacak, ne olacak? Siyasetçiler bunu görmüyor mu?” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *