ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rahşan Hanım’a il başkanı dayanamadı 

Rahşan Hanım’a il başkanı dayanamadı 
YAYINLAMA: 24 Mart 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 24 Mart 2021 / 13.27
18 yıl boyunca DSP’de Rahşan Hanım’a en fazla dayanabilen İl Başkanı Cahit Bayram oldu

DSP’de tüzük gereği üç yılda bir genel kurul yapılması gerekirken, örgütler genellikle Rahşan Ecevit’in isteği üzerine belirlendi ve değiştirildi. Gaziantep’te DSP kurulduğundan buyana tam 16 il yönetimi atandı ve 16 il başkanı görev yaptı.

Konuyla ilgili olarak Sabah’ın yaptığı araştırmaya göre, 1984 yılında Ecevit-lerin önderliğinde kurulan DSP de, 18 yılda 16 il başkanının görev yaptığı ortay çıktı. DSP’de geçmişte il başkanlığı görevi yapanların çoğu şu an bu partide bulunmazken, il başkanları arasında en fazla görev yapan ve seçimle gelen tek partili Cahit Bayram oldu.

1984 Yılı’nda kurulan DSP’nin Gaziantep il başkanlığı görevine Cabir Tekin getirildi. Tekin, DSP il başkanlığından ayrıldıktan sonra, Ömer Atçı, Ercüment Asafyanıç, Uğur Kanlı, Mustafa Erdoğan, Hayri Çakıroğlu, Recep Köse, Haldun Özdalga, Ihsan Gereçci, Cahit Bayram, Coşkun Koçak, Cemil Karacan, Cahit Bayram(2.kez), Haşan Aktaş, Nuri Birimoğlu görev yaptı. Şu anda DSP il başkanlığı görevini 4 aydan buyana Erdal Çerkezoğlu yürütüyor. Bu süre içinde DSP’de 17 gün-3 yıla kadar görev yapan isimler bulunurken, çoğunluğu bir yıl ve daha az sürede il başkanlığı görevi yaptı.

DSP’de iki dönem il başkanlığı görevi yapan ve her iki dönemde de seçimle göreve gelen tek il başkanı Cahit Bayram, 18 yılda bu kadar il başkanının değişmesinin doğru olmadığı görüşünü savundu. Bayram, “Ortalama her il başkanı birer yıl görev yapmış. Bu kadar sık il başkanı değiştirilmesi hoş değil. Bunlar parti içi demokrasinin zayıf olmasından kaynaklanıyor. DSP’nin mevcut yapısı dar geliyor. Geniş katılımlı üyelerle kongre yapılmalı. Atamalar kaldırılmalı. Sanıyorum bunca yaşanılanlardan sonra bu eksikler giderilir dedi. Bayram, genel merkezin bundan sonra örgütlere sırtını değil yüzünü dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *